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마카롱


요즘 마카롱이 제철이라죠? 저도 먹고싶어서 몇군데 다녀봤는데 예약이 아니면 맛집은 아직도 먹기 힘들더라구요 ㅎㅎ 그래서 제가 만들어보았습니다. 선물용으로도 좋은 마카롱 만들기에요.


재료(3인분)


아몬드가루 150g, 슈가파우더 150g, 계란흰자 A 55g, 설탕 150g, 물 38g, 계란흰자 B 55g, 산딸기


필링재료 : 계란 노른자 42g, 설탕 A 10g, 우유 50g, 설탕 B 115g, 버터 165g, 바닐라 익스트랙 약간, 딸기 파우더


만들기



1. 아몬드가루와 슈가파우더를 믹서에 갈아줍니다.


2. 계란흰자 B 55g을 거품기로 30%정도 거품을내주세요. 


3.  아몬드가루와 슈가파우더가루에 계란흰자 A 55g을 넣고 섞어줍니다.


4. 설탕 150g에 물 38g을 붓고 118°가 되도록 끓여줍니다.

5. 설탕시럽을 거품을 낸 흰자에 조금씩 부어가며 휘핑하여 머랭을 만듭니다.

6. 머랭을 계란흰자와 섞은 아몬드반죽에 3번에 나누어가며 섞어줍니다.

7. 짤주머니에 넣고 3.5cm의 크기로 팬닝한후  30~40분간 마카롱반죽의 표면을 말려주세요.
   ( 표면을 만져보았을 때 반죽이 묻어나지 않을때까지 말려줍니다.)

8. 오븐을 150° 예열한 후 140°에서 30분간 구워줍니다.


필링 만들기

1. 노른자와 설탕을 넣고 잘 섞어줍니다.

2. 냄비에 우유와 설탕 A 10g 을 넣고 80~85°정도가 되도록 끓여줍니다.
  (냄비 가장자리에 기포가 생기는 정도 )

3. 계란 노른자가 익지 않도록 계란 노른자에 뜨거운 우유를 조금씩 부어가며 저어줍니다.

4. 우유와 계란노른자 섞은 냄비를 약불에 올려 걸쭉해지도록 저어가며 끓여줍니다.

5. 계란 노른자를 고운체에 걸러준 다음 실온의 버터를 3번에 걸쳐 나누어 넣어가며 크림상태가 되도록 휘핑해주세요.

6. 딸기파우더를 넣고 휘핑한 후 짤주머니에 넣어 마카롱에 필링을 짜 줍니다.


[English Recipe]

These days, macaroon is in season, right? I went to several places because I wanted to eat too, but I could not eat a good restaurant without a reservation. It's also good for gifts.


Ingredient


150g of almond powder, 150g of sugar powder, 55g of egg white, 150g of sugar, 38g of water, 55g of egg white B, wild berry


42g of egg yolk, 10g of sugar A, 50g of milk, 115g of sugar B, 156g of butter, a little bit of vanilla extract, straw berry powder



Recipe



1. Grind the almonds powder and sugar powder in a blender.

 

2. Using a whisk of 55 grams of egg whites, foam 30 %.


3. Combine almonds and sugar powder with 55 grams of another egg white. 


4. Pour 38 grams of water into 150 grams of sugar and bring to a boil to 118 °.


5. Pour Sugar syrup into whipped whites by gently and Whip it until meringue is complete


6. Divide meringue into almond mixture 3 times with egg whites.


7. Place dough in a pastry bag, make coque into a 3.5-centimeter-sized and dry the dough for 30-40 minutes.

   (Dry dough until it does not come out when touched.) 


8. Preheat oven to 150 ° and bake at 140 ° for 30 minutes.



Cream making


1. Add yolk and sugar and mix well. 


2. Boil milk and 10g of sugar in a pot until it reaches 80 to 85 °.

   (It's about the amount of air bubbles on the edge of the pot.)


3. Be careful not to overcook the egg yolk, stirring it with hot milk little by little.


4. Put milk and egg yolk mixture on low heat and boil while stirring until thick.

5. Filter egg yolks into high mountains and beat until creamy, spreading butter 3 times at room temperature.


6. Add strawberry powder, whip it, and squeeze the filling up to the macaroon.



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