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마카롱
요즘 마카롱이 제철이라죠? 저도 먹고싶어서 몇군데 다녀봤는데 예약이 아니면 맛집은 아직도 먹기 힘들더라구요 ㅎㅎ 그래서 제가 만들어보았습니다. 선물용으로도 좋은 마카롱 만들기에요.
재료(3인분)
아몬드가루 150g, 슈가파우더 150g, 계란흰자 A 55g, 설탕 150g, 물 38g, 계란흰자 B 55g, 산딸기
필링재료 : 계란 노른자 42g, 설탕 A 10g, 우유 50g, 설탕 B 115g, 버터 165g, 바닐라 익스트랙 약간, 딸기 파우더
만들기
1. 아몬드가루와 슈가파우더를 믹서에 갈아줍니다.
2. 계란흰자 B 55g을 거품기로 30%정도 거품을내주세요.
3. 아몬드가루와 슈가파우더가루에 계란흰자 A 55g을 넣고 섞어줍니다.
Ingredient
150g of almond powder, 150g of sugar powder, 55g of egg white, 150g of sugar, 38g of water, 55g of egg white B, wild berry
42g of egg yolk, 10g of sugar A, 50g of milk, 115g of sugar B, 156g of butter, a little bit of vanilla extract, straw berry powder
Recipe
1. Grind the almonds powder and sugar powder in a blender.
2. Using a whisk of 55 grams of egg whites, foam 30 %.
3. Combine almonds and sugar powder with 55 grams of another egg white.
4. Pour 38 grams of water into 150 grams of sugar and bring to a boil to 118 °.
5. Pour Sugar syrup into whipped whites by gently and Whip it until meringue is complete
6. Divide meringue into almond mixture 3 times with egg whites.
7. Place dough in a pastry bag, make coque into a 3.5-centimeter-sized and dry the dough for 30-40 minutes.
(Dry dough until it does not come out when touched.)
8. Preheat oven to 150 ° and bake at 140 ° for 30 minutes.
Cream making
1. Add yolk and sugar and mix well.
2. Boil milk and 10g of sugar in a pot until it reaches 80 to 85 °.
(It's about the amount of air bubbles on the edge of the pot.)
3. Be careful not to overcook the egg yolk, stirring it with hot milk little by little.
6. Add strawberry powder, whip it, and squeeze the filling up to the macaroon.
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