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벚꽃 앙꼬절편



저희 동네엔 지금 벚꽃이 한창이에요. 오늘도 벚꽃을 보러 일부러 산책을 다녀왔습니다. 날씨가 좀 더 좋았으면 좋았겠지만아쉽네요.  오늘은 벚꽃잼을 넣어서 앙꼬절편을 만들어보았어요. 저번에 앙꼬절편을 먹어보니 맛있더라구요~ 집에 있는 벚꽃잼을 사용해 벚꽃향이 가득한 떡요리를 만들어보면 좋겠다 싶어, 만들어보았어요. 벚꽃은 원래 우리나라 꽃 품종인데 왠지 동양의 벚꽃하면 일본이 유명한 느낌이라 아쉬워요. 한국 벚꽃이 좀더 유명해졌으면 좋겠다는 마음을 담아 만들어보았습니다.



재료



멥쌀가루 5컵, 팥앙금 300g, 물 8Ts, 벚꽃쨈 4Ts, 백련초가루 1ts, 소금 약간, 참기름



 

만들기

 


1. 멥쌀을 5시간불린 후 방앗간에서 빻아옵니다.

 

 

2. 멥쌀가루  5컵에  물 8Ts를 넣고 멥쌀가루에 수분이 고르게 배이도록 비벼줍니다.

 

 

3. 김이 오른 찜기에 젖은 면보를 깔고 멥쌀가루를 얹은 후 15분간 익혀주세요.

 

 

4. 따듯한 물 1/2컵에 약간의 소금을 넣고 저어줍니다.

 

 

5. 익힌 멥쌀을 면보에서 따듯한 소금물을 묻혀가며 떼어낸 후 10분간 반죽하여줍니다.

 

 

6. 반죽의 반을 떼어 백련초가루 1teas을 넣고 백년초가루 색이 들게 반죽해주세요.

 

 

7. 도마에 랲을 깔고 약간의 참기름을  묻힌 후  분홍색 반죽을  밀대로 직사각형 모양으로 밀어주세요. 

 

 

8. 반죽의 반쪽면에 팥앙금을 고르게 바른후 벚꽃쨈을 얹고 나머지 반죽의 반쪽면을 덮어줍니다.

 

 

9. 흰색 반죽도 백년초가루 반죽과 같은 방식으로 만들어 줍니다.

 

 

9. 스크래퍼를 이용하여 알맞은 크기로 자른후 참기름을 발라줍니다. 




[English Recipe]



The cherry blossoms are in full bloom in my town. I went for a walk to see cherry blossoms again today. I wish the weather were better, but I'm sorry. Today, we made pounded rice cake with cherry blossom jam. The last time I ate red bean paste pounded rice cake, it was delicious. I thought it would be nice to make a rice cake with cherry blossom jam at home. Cherry blossoms are a kind of Korean flower, but it is too bad that Japan feels so famous when it comes to the cherry blossoms in the East. I wanted to make Korean cherry blossoms more popular.



Ingredient



5Cup of nonglutinous rice flour, 300g red bean paste, 8Ts of Water, 4Ts of cherry blossoms Jam, 1ts of cactus powder, a pinch of salt, sesame oil



Recipe



1. We soak the rice for five hours before grinding it in the mill. 



2. We put 8 slices of water in 5 cups of nonglutinous rice flour and rub it evenly with water. 



3. Place wet cotton patch in steaming steamer, add non-conscious rice flour and cook for 15 minutes.



4. Stir in 1/2 cup warm water with some salt.



5. Remove cooked non-year-old rice by dipping it in warm salted water from noodle and knead it for 10 minutes.



6. Remove half of the dough, add Baengnyeop flour of 1 tea spoon and knead to give it a pretty pink color.



7. Brush the cutting board with a small amount of sesame oil and then push the pink dough into a rectangular shape with a rolling pin.



8. Spread red bean paste evenly over bottom of dough, top with cherry blossom jam, and cover bottom half of dough.



9.  White paste is made in the same way.

 


10. Cut it into proper sizes using a scraper, and then apply sesame oil.



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