티스토리 뷰



앙금플라워(카네이션과 장미)



곧 있으면 5월 8일 어버이날이네요. 완두콩맨님께서 어른들이 좋아하실만한 디저트를 말씀해주셔서 뭐가 좋을까 하다가, 앙금플라워 쿠키를 만들어보았어요. 어버이날 답게 카네이션과 장미 두가지로 만들어 보았습니다.



재료


백옥앙금 500g, 아몬드가루 70g, 계란노른자 1개, 백련초가루 3ts, 쑥가루 2ts, 생크림 약간, 식용색소 

윌튼 나뭇잎 깍지(352호), 윌튼 장미깍지(104호), 윌튼팁(마카롱깍지) 10호



만들기



1. 아몬드가루를 고운체에 체를 쳐줍니다. 



2. 체를 친 아몬드가루에 백옥앙금과 계란 노른자를 넣고 잘 섞어줍니다. 



3. 잎사귀를 만들 만큼 앙금을 덜어낸 후 쑥가루와 소량의 식용색소 그린를  넣고 잘 섞어줍니다. 



4. 생크림을 이용하여 잎사귀를 짜기좋게 농도를 맞춘후 윌튼 나뭇잎 깍지(352호)를 끼운 짤주머니에 넣어줍니다.



5. 그라데이션을 위해 약간의 흰앙금도 덜어냅니다.



6. 꽃심을 만들기위해 윌튼팁(마카롱깍지) 10호를 끼운 짤주머니에 적당량의 흰앙금을 넣어줍니다.



7. 카네이션꽃과 장미꽃, 꽃심을 만들 앙금에 백련초가루와 식용색소 레드를 넣고 잘 섞어줍니다. 




8. 꽃잎을 짜기 좋게 생크림으로 농도를 맞추어 주세요.




9. 장미꽃잎을 만들 짤주머니에 윌튼 장미깍지(104호)를 끼우고 앙금을 넣어줍니다.



10. 또 다른 윌튼 장미깍지(104호)를 끼운 짤주머니의 한면을 따라 흰앙금으로 줄을 그어준 후 카네이션을 만들 앙금을 넣어 줍니다.



11. 카네이션과 장미꽃을 만드는 방법은 영상을 참고해주세요.



12. 150도로 예열한 오븐에서 15-20분간 구워줍니다. 


[English Recipe]

It's May 8 soon. One of the subscribers asked me to give them a dessert recipe that they could give as a gift. I made my own carnations and roses by bean paste for Parents ' Day.

Ingredient


500g of white-bean paste, 70g of almond powder, 1 egg yolk, 3ts of cactus powder, 2ts of wormwood powder, a little bit of Whipping cream, Food Color, Wilton tip 352(for leaves), Wilton tip 104(for rose and carnation), Wilton tip 10



Recipe


1. Sieve the almond powder.


2. Add almonds,white-bean paste and egg yolk to mix.


3. Take out the white-bean paste enough to make leaves, add mugwort powder and a small amount of Food coloring, then mix well.


4. Using whipped cream, adjust the paste to a fine texture and place it in a pastry bag with Wilton Tip 352 in place.


5. We also take out a little bit of white paste for the gradient.


6. Place a suitable amount of dough in a pastry bag with Wilton Tip # 10 for making the column.


7. Mix the powder and food coloring red in the sediment to make carnations, roses, and flowers.


8. Adjust the paste texture with whipped cream to make petals.


9. Insert the Wilton rose tip (No. 104) into the pastry bag to make rose petals, and add the dough.


10. After drawing a white line along the side of the piping with another Wilton rose tip (No. 104), add dough to make carnations.


11. See the video to learn how to make carnations and roses.


12. Bake in preheated 150-degree oven for 15-20 minutes.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/11   »
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
글 보관함