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고구마 그라탕(sweet potato grating)
저희 집에 고구마를 좋아하는 사람이 많아서, 겨울철 고구마를 많이 사서 두었더니 어느새 애물단지가 되어있네요. 고구마도 간단하게, 고구마 그라탕으로 맛있게 만들어 보았어요. 찌는 것도 전자렌지를 사용해 쉽게 쪄 보았습니다. 만들기 쉬워서 아이들 간식으로도 좋은 음식이에요.
재료
고구마 400g, 모짜렐리치즈 60g, 슬라이스치즈 4장, 캔옥수수 30g, 파프리카 1/4개, 브러콜리 약간, 파슬리가루
베샤멜소스 : 버터 30g, 밀가루 2Tbs, 우유 85g, 생크림 85g, 소금, 후추,
만들기
1. 고구마를 잘라 위생봉지에 넣고 구멍을 뚫어줍니다.
2. 전자레인지에 5분간 돌려주세요.
3. 껍질을 벗겨줍니다.
4. 따뜻할때 으깨어주세요.
5. 피망을 잘게 잘라주세요.
6. 끓는 물에 약간의 소금을 넣고 브로콜리를 살짝 데친 후 체에 받쳐 물기를 빼줍니다.
7. 고구마으깬것에 피망과 브로콜리, 소금, 후추를 넣고 고르게 섞어주세요.
8. 달궈진 팬에 버터가 녹기시작하면 밀가루를 넣고 덩어리 지지않게 풀어줍니다.
9. 우유와 생크림을 조금씩 넣어가며 걸죽하게 될 때까지 저어 줍니다.
10. 소금과 후추를 넣고 섞어주세요.
11. 용기에 고구마으깬것을 넣고 베샤멜소스를 바른후 슬라이스치즈를 얹어 주세요.
12. 다시 고구마 으깬것과, 베샤멜소스,슬라이스치즈를 얹어줍니다.
13. 모짜렐라 치즈를 얹어주세요.
14. 180° 에서 5분 200°에서 5분 구워줍니다.
15. 파슬리가루를 뿌려줍니다.
[English Recipe]
There's someone who likes sweet potatoes in my house, so I bought a lot of sweet potatoes in winter and left them there. Sweet potato is simple. I made it delicious with sweet potato gratin. Steaming has also been easily steamed using a microwave. It's easy to make, so it's a good food for kids as well.
Ingredient
400g of sweet potato, 60g of mozzarella, 4 Sheets of Cheddar Cheese, 30g of canned corn, Quarter of paprika, broccoli, parsley powder
béchamel : 30g of Butter, 2Tbs of Flour, 85g of milk, 85g of Whipping Cream, Salt, Pepper
Recipe
1. Cut the sweet potato and put it in a sanitary bag and drill a hole.
2. Turn to microwave for 5 minutes.
3. Peel the sweet potato.
4. Mash it when it's warm.
5. Cut the bell peppers into small pieces.
6. Blanch broccoli slightly in boiling water and sieve the water out.
7. Add green pepper, broccoli, salt, and pepper to the sweet potato mixture and mix evenly.
8. When the butter starts to melt in a heated pan, add flour and dissolve it without lumps.
9. Add milk and whipped cream, stirring until thickened.
10. Add salt and pepper and mix.
11. Place sweet potato mixture in a container and spread with Besamel sauce and top with slice cheese.
12. Add sweet potato mashed, beshamel sauce, and slice cheese again.
13. Place mozzarella cheese on top.
14. Bake at 180° for 5 minutes to 200°.
15. Sprinkle with parsley powder.
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