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쭈꾸미 볶음 (Stir-fried Jukkumi)



매콤하게 만들어 먹는 쭈꾸미 볶음입니다. 밥반찬으로도 그 외에 별식으로도 좋은 요리에요. 밥에 얹어 덮밥처럼 드시거나 소면을 말아 국수에 곁들여드셔도 좋아요. 오늘 저는 데친 콩나물과 함께 먹을 수 있도록 준비해보았어요. 




 



쭈꾸미 750g, 콩나물 270g, 양파 1개, 당근 약간, 새송이버섯 1개, 꽃소금 1/4Tbs, 고추장 2Tbs, 고춧가루  3Tbs,  천일염 2Tbs, 밀가루 2Tbs,


설탕 2Tbs, 매실청 1Tbs, 참치액 1Tbs, 생강술 1Tbs, 다진마늘 2Tbs, 진간장 2Tbs, 대파 1/2개, 참기름, 깨소금, 쪽파, 청양고추 2개

 


만들기 

 


1. 쭈꾸미 머리를 뒤집어 내장을 제거합니다.


 

2. 다리사이의 이빨과 눈을 제거해주세요.


 

3. 천일염과 밀가루를 넣고 바락바락 주물러주세요.



4. 거품이 나오지 않을 때까지 헹구어주세요.


 

5. 끓는 물에 30초간 데쳐줍니다.



6. 알맞은 크기로 주꾸미를 잘라주세요.



7. 고춧가루, 고추장, 다진마늘, 생강술, 참치액, 설탕, 매실청, 진간장, 참기름을 넣고 섞어줍니다.


 

8. 새송이버섯, 당근, 양파를 적당한 크기로 썰어줍니다


 

9. 쭈꾸미와 새송이버섯에 양념장 2/3를 넣고 버무린 후 20분간 재워주세요.



10. 끓는 물에 콩나물을 넣고 4분간 데쳐줍니다.



11. 콩나물을 찬물에 담근후 체에 받쳐 물기를 빼줍니다.


 

12. 팬에 기름을 두르고 파기름을 낸후 당근과 양파를 넣고 살짝 볶아줍니다.


 

13. 남은 양념장을 넣고 볶아줍니다.



14. 재워둔 주꾸미를 넣고 살짝 볶아주세요.



15. 쪽파와 깨소금을 뿌려줍니다.





  [English Recipe]



It's a spicy stir-fried Jukkumi . It's also a good dish for side dishes. You can eat it like rice on top of the rice or roll noodles with noodles. Today, I've prepared some boiled bean sprouts for you to eat with.



 Ingredient



750g of Jukkumi(Webfoot Octopus), 270g of bean sprouts, 1 Onion, Carrot, 1 King Oyster Mushroom, Quarter Tbs of Kosher salt, 2 Tbs of Red pepper paste,3 Tbs of Red Pepper Powder, 2 Tbs of  bay salt, 2 Tbs of Flour


2 Tbs of Sugar, 1 Tbs of Plum extract, 1 Tbs of Fish Sauce, 1 Tbs of Ginger alchol, Half of Spring onion, Sesame oil, Grind Sesame, Chives, 2 Cheongyang pepper




  Recipe



1. Turn the Jukkumi head over to remove the entrails.



2. Remove the teeth and eyes between the legs.



3. Add a bay salt and flour and rub in the bag.



4. Wash until foam is no longer coming out.



5. Blanch in boiling water for 30 seconds.



6. Cut the Jukkumi into appropriate sizes.



7. Add chili powder, red pepper paste, minced garlic, ginger Alchol, tuna, sugar, plum green, soy sauce, and sesame oil and mix them.



8. Cut the mushrooms, carrots, and onions into appropriate sizes.



9. Mix 2/3 of the seasoning sauce in the Jukkumi and saesong mushrooms and marinate for 20 minutes.



10. Blanch bean sprouts in boiling water for 4 minutes.



11. Soak bean sprouts in cold water and sieve them out.



12. Grease a pan with oil, then add carrots and onions and stir-fry slightly.



13. Add remaining seasoning sauce and stir-fry.



14. Add marinated Jukkumi and stir-fry slightly.



15. Sprinkle with chives and Grind Sesame.

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