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김치찌개(Kimchi stew)
저는 다이어트할때 라면, 파스타, 치킨 이런거보다 그렇게 김치찌개가 먹고싶더라고요. 흰 쌀밥에 김치찌개, 찌개에 들어가있던 두부하나 이렇게 얹어먹으면 상상만으로도 군침이 돌죠. 오늘은 김치찌개 더 맛있게 끓이는 법을 올려보겠습니다.
재료
김치 600g, 돼지고기 350g, 두부 250g, 고춧가루 2Tbs, 새우젓 1 1/2Tbs, 양파 1/2개
김치국물 1컵, 쌀뜨물 11/4컵, 다진마늘 1Tbs, 파 1대, 들기름
만들기
1. 돼지고기를 적당한 크게로 썰어주세요.
2. 김치를 적당한 크기로 잘라줍니다.
3. 두부와 양파를 썰어주세요
4. 달구워진 냄비에 들기름, 돼지고기, 다진마늘, 새우젓을 넣고 살짝 볶아줍니다.
5. 양파와 김치, 고춧가루를 넣고 2분정도 볶아주세요.
6. 김치국물과 쌀뜨물을 넣고 끓기 시작하면 중불에서 10분정도 끓여줍니다.
7. 두부를 넣고 국물을 끼얹은후 3분정도 끓여줍니다.
8. 파를 넣고 한소끔 끓여주세요.
[English Recipe]
When I go on a diet, I want to eat kimchi stew rather than ramen, pasta, or chicken. I can't help but think of it when I put kimchi stew or tofu in a stew. Today, I'll put up a recipe for making kimchi stew more delicious.
Ingredient
600g of Kimchi, 350g of Pork, 250g of Tofu, 2Tbs of Red pepper Powder, 1 and Half Ts of Pickled Shirimp, Half of onion
1 Cup of Kimchi Soup,1 and Quater Cup of used water from washing rice, 1 Tbs of Minced Garlic, 1 Spring onion, Perrila Oil
Recipe
1. Cut the pork into appropriate large pieces.
2. Cut kimchi into appropriate sizes.
3. Cut tofu and onions.
4. In a heated pot, stir-fry the oil, pork, minced garlic, and salted shrimp.
5. Add onion, kimchi, and chili powder and stir-fry for 2 minutes.
6. Add kimchi soup and rice water and boil over medium heat for about 10 minutes when it starts to boil.
7. Add tofu, pour the soup on it, and boil it for about 3 minutes.
8. Add scallions and simmer.
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