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봄나물 비빔밥 (spring-flower bibimbap)
봄에 산뜻하게 먹을수 있는 봄나물 비빔밥입니다. 함께 곁들여 먹을 수 있는 우렁강된장도 만들어보았어요. 함께 드시면 더 산뜻하고 맛있게 봄을 느끼실 수 있습니다.
재료
우렁이 200g, 쌀뜨물 2 1/2컵, 세발나물 30g, 참나물 50g, 달래 30g, 된장 5 1/2Tbs, 고춧가루 2Tbs, 다진마늘 2Tbs,
다진파 2Tbs, 표고버섯 3개, 양파 1/2개, 감자 1/2개, 쌀가루 1Tbs, 홍고추, 청고추, 생강술 2Tbs, 다시마 2장
들기름, 멸치액젓 1/2Tbs, 깨소금, 고춧가루 1Tbs
만들기
1. 우렁이를 씻은후 생강술에 잠시 재워 둡니다.
2. 달래의 뿌리부분에 돌기를 제거한 후 껍질을 벗겨줍니다.
3. 나물을 다듬어 씻어주세요.
4. 표고버섯, 감자, 양파, 홍고추 청고추를 다져줍니다.
5. 쌀뜨물에 다시마, 표고버섯, 양파, 다진마늘, 감자를 넣고 끓기 시작하면 약불에서 10분간 끓여주세요.
6. 다시마를 꺼낸후 된장과 우렁을 넣고 끓기 시작하면 중약불에서 5분간 끓여줍니다.
7. 고춧가루와 다진파, 홍, 청고추를 넣고 한소끔 끓여줍니다.
8. 쌀가루에 된장 국물을 으깨어 넣은 후 끓으면 불을 꺼주세요.
9. 다듬어 물기를 뺀 봄나물을 적당한 길이로 자른 후 멸치액젓, 깨소금 들기름, 고춧가루를 넣고 버무려주세요.
[English Recipe]
This is bibimbap with spring vegetables that can be eaten fresh in spring. I also made a bowl of rice cake that you can eat with. If you eat together, you can enjoy the spring more fresh and delicious.
Ingredient
200g of fresh water snail, 2 and Half cup of used the water from washing rice, 30g of Cephalopodum, 50g of Chamnamul , 30g of wild chive, 5 and half Tbs of Soy Paste, 2 Tbs of Red pepper powder, 2Tbs of Grind Garlic,
2Tbs of chopped Spring onion, 3 Shitake, Half of onion, Half of Potato, 1Tbs of Rice flour, Red Pepper, Green Pepper, 2Tbs of Ginger Alchol, 2 kelps
Perrila Oil, Half Tbs of fish sauce, Grind Sesame, Red Pepper Powder
Recipe
1. Wash the freshwater snail and put them in ginger water for a while.
2. Remove the flakes from the roots of the Wild Chive and peel them.
3. Rinse the vegetables.
4. Chop shiitake, potato, onion, red pepper and green pepper.
5. Add kelp, shiitake, onion, minced garlic, and potatoes to the rice water and simmer for 10 minutes when they start to boil.
6. After taking out the kelp, add soybean paste and fresh water snail and start to boil, boil it over medium-low heat for 5 minutes.
7. Add red pepper powder, chopped green onion, red pepper and bring to a boil.
8. Mash the soybean paste soup into the rice flour and turn off the heat when it boils
9. Cut the trimmed, drained spring sprouts into a suitable length and mix them with anchovy sauce, sesame oil, and chili powder.
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