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곶감 호박인절미 (Sweet Pumpkin Injeolmi)



노란색이 더 식욕을 돋우는 호박인절미 만드는 법입니다. 곶감을 넣고 만들어 더 달고 맛있게 만들어 보았어요.




 


찹쌀가루 5컵, 단호박 1/4개, 곶감 6개, 설탕 2Ts, 물 6Ts, 단호박가루 2Ts, 카스테라




만들기 

 


1. 단 호박을 위생봉지에 넣고 구멍을 뚫어줍니다. 

 


2. 5분간 전자레인지에 돌려주세요.



3. 껍질을 벗기고 따뜻할때 으깨어주세요.


 

4. 찹쌀가루를 체에 내려 줍니다. 


 

5. 설탕 1Ts와 단호박 가루를 넣고 섞어줍니다.


 

6. 단호박 으깬것을 넣고 고르게 섞어주세요.

 


7. 물을 조금씩 넣어가며 살짝 뭉쳐 흩어지지 않는 상태까지 만들어주세요.


 

8. 젖은 면보를 찜기에 깔고 설탕 1Ts를 뿌리고 쌀가루를 얹어주세요.


 

9. 김이 오르면 찜기를 얹고 20분간 쎈불에서 쪄줍니다.


 

10. 곶감의 씨를 뺀후 적당한 크기로 잘라줍니다.


 

11. 한김나간 찹쌀반죽을 치대어줍니다.


 

12. 반죽위에 곶감을 넣고 랩을 이용하여 말아서 틀을 잡아주세요.


 

13. 카스테라를 체에 내려 묻혀줍니다.



  [English Recipe]



Yellow is the way to make pumpkin Injeolmi more appetizing. I added dried persimmons and made them sweeter and more delicious.



 Ingredient



5 Cup of glutinous rice flour, quater of sweet pumpkin, 6 dried persimmon, 2Ts of sugar, 6Ts of water, 2Ts of Sweet Pumpkin Powder, sponge cake



  Recipe



1. Put the Sweet pumpkin in a sanitary bag and drill the hole.



2. Microwave for 5 minutes.



3. Peel and mash when warm.



4. Put the glutinous rice powder down on a sieve.



5. Add sugar 1 Ts, Sweet Pumpkin Powder and mix it.



6. Add mashed sweet Pumpkin to the mixture and mix evenly.



7. Add water a little by little and make sure it doesn't disperse.



8. Place wet cotton cloth in steamer and sprinkle with 1 Ts of sugar and top with rice flour.



9. When it steams, put a steamer on it and steam it over the heat for 20 minutes.



10. Remove the dried persimmon seeds and cut them into appropriate sizes.



11. Beat in glutinous rice dough.



12. Put dried persimmon on top of dough and roll with plastic wrap to hold the mold.



13. Put the sponge cake down in a sieve and cover it.

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