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기름떡볶이 (Stir-fried Rice Cake)



요즘 소떡소떡이 어디서나 볼 수 있을 정도로 유행인데, 저도 기름떡볶이에 소떡소떡을 응용해서 한번 만들어보았어요. 그냥 기본 떡볶이로도 맛있지만, 소세지를 넣은 것 만으로도 더 맛있어질 수 있답니다. 또한 깻잎을 넣어 맛을 더 풍부하게 만들어보았어요,




 


떡볶이 떡 1컵, 프랑크소세지 1컵, 진간장 11/2Tbs, 고운 고춧가루 1Tbs, 굵은 고춧가루 1Tbs,


다진마늘 1Tbs, 파 1/2개, 설탕 1Tbs, 쌀엿 1Tbs, 식용유, 참기름, 깻잎 5장



만들기 

 



1. 끓는 물에 떡볶이 떡을 데쳐줍니다.


 


2. 쏘세지를 떡볶이 데친물에 한번 데쳐주세요.


 


3. 깻잎을 채 썰어줍니다.




4. 떡볶이 떡과 소세지에 고춧가루와 진간장, 쌀엿, 참기름을 넣고 버무려줍니다.


 


5. 팬에 기름을 넉넉히 두르고 다진마늘과 파를 넣고 약불에서 파기름을 내주세요.


 


6. 양념에 버무린 떡볶이를 넣고 약불에서 양념이 타지 않게 앞뒤로 구워줍니다.


 


7. 용기에 떡볶이를 얹고 깻잎 채 썬 것을 올려줍니다.



  [English Recipe]



SooktteokSooktteok is so popular that you can see it everywhere. I tried making it with oil tteokbokki. It's good just with basic tteokbokki, but it can be even better just with sausage. Also, I added perilla leaves to make the taste more plentiful.


 Ingredient



1 Cup of rice cake for Tteok-bokki, 1 Cup of sausage, 1 1/2 Tbs of Thick soy sauce, 1Tbs of red pepper powder, 1 Tbs of Chunky red pepper powder


1Tbs of Grind Garlic, Half of spring onion, 1Tbs of Sugar, 1Tbs of rice starch syrup, Cooking oil, Sesame oil, 5 perilla leaves



  Recipe



1. Heat tteokbokki rice cake in boiling water.



2. Blanch sausage in water.



3. Chop the perilla leaves.



4. Add red pepper powder, soy sauce, rice starch syrup, and sesame oil to the topokki rice cake and sausage.



5. Cover pan with enough oil and add minced garlic and scallions and saute over low heat.



6. Add tteokbokki mixed with sauce and cook it back and forth over low heat so that the sauce doesn't burn.



7. Place tteokbokki in a bowl and put sliced sesame leaves on top.

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