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떡만두국[rice cake and dumpling soup]
벌써 떡국을 먹어야 하는 날이 오고있네요. 작년 1월을 맞은게 엊그제의 일 같은데 벌써 새해가 오고 있습니다. 오늘은 새해에 맞추어 맛있는 떡만두국을 만들어보았어요.
재료
떡국 400G, 소고기 300G, 만두 6개, 물 1.2L, 마늘 5쪽, 파 반개, 다시마, 집간장 1Ts, 꽃소금, 계란 1개
양념장 : 국간장 1Ts, 다진마늘 1Ts,, 다진파 1Ts,, 참기름, 깨소금
만들기
1.키친타올을 이용하여 소고기의 핏물을 빼주세요.
2. 물 1.2L, 소고기, 마늘 5쪽, 파 반개, 다시마 를 넣고 끓기 시작하면 중불에서 10분간 끓여준 후 다시마를 꺼내줍니다.
3. 젓가락이 푹들어갈때까지 소고기를 삶아주세요.
4. 고기와 재료를 꺼내고, 고기는 결대로 채를 썰어줍니다.
5. 소고기에 국간장 1Ts, 다진마늘 1Ts,, 다진파 1Ts,, 참기름, 깨소금을 넣고 조물조물 버무린후 10분간 재워둡니다.
6. 떡국 떡은 물에 10분 정도 담구어둡니다.
7. 흰자와 노른자를 분리하여 잘 풀어줍니다.
8. 키친타올을 이용하여 팬에 약간의 기름을 칠한 다음 지단을 부쳐 채를 썰어줍니다.
9. 육수에 집간장을 넣고 떡국을 넣어줍니다.
10. 떡국이 끓기 시작하면 만두를 넣어주세요.
11. 떡국과 만두가 떠오르면 기호에 맞게 소금으로 간을 한 후 파를 넣고 불을 꺼주세요.
[English Recipe]
The day is already coming when we have to eat rice cake soup. It seems like yesterday that we celebrated January last year, but the New Year is already coming. Today, we made delicious rice cake dumpling soup for the New Year.
Ingredient
400g of Sliced Rice Cake, 300g of beef, 6 Dumplings, 1.2L of water, 5 Garlices, Half of green onion, kelp, 1Ts of Soy Sauce, Kosher Salt, 1 egg
1Ts of Soy Sauce for soup, 1Ts of grined garlic, 1Ts of chopped Green Onion, Sesame oil, Grined Sesame
Recipe
1. Using a kitchen towel, drain the blood of the beef.
2. When you start to boil with 1.2 liters of water, 5 pages of garlic, half a green onion, and kelp, simmer for another 10 minutes over medium heat and then remove the kelp.
3. Boil the beef until the chopsticks are in.
4. Pull it out the meat and Ingredient. Chop the meat.
5. Put 1Ts of soy sauce, 1Ts of chopped garlic, 1Ts of chopped onion, sesame oil, and sesame salt in beef and marinate for 10 minutes after mixing them.
6. Soak rice cake in water for 10 minutes.
7. Separate the white of egg and yolk, and loosen them well.
8. Using a kitchen towel, apply a little oil to the pan, then make a Jidan and chop the pieces.
9. Put the soy sauce in the broth and when it starts to boil, add rice cake soup and dumplings.
10. When the rice cake soup starts to boil, add the dumplings.
11. When rice cake soup and dumplings float on top of the soup, season them with salt to suit your taste, add green onions, and turn the heat off.
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