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젓국갈비 [Spareribs stew with Pickled Shirimp]


강화도의 전통 지역음식인 젓국갈비입니다. 맑고 깔끔한 야채국물과 건강한 새우젓으로 더한 국물이 매력적인 음식이에요.


 

돼지갈비 1Kg, 

무 200g, 양파 1/4쪽, 파 1/2대, 파뿌리 3개, 편썬마늘 3톨, 편썬 생강 1톨, 표고버섯 기둥 4개, 새우젓 1Ts,

호박 1/3개, 팽이버섯 한줌, 느타리버섯 60g ,배추잎 2장,표고버섯 4개, 두부 1/2모, 물 1 1/2컵, 홍고추, 청고추  

막걸리 1 1/2컵, 된장 1Ts, 물 1.5L  


만들기


1. 막걸리와 된장을 넣은 물에 돼지갈비를 넣고 15분간 핏물을 뺀 다음 씻어주세요.


2. 무, 대파, 양파, 파 뿌리, 편썬 생강, 편썬 마늘,  버섯기둥을 넣고 끓기 시작하면 중불에서 15분간 끓인 후 야채를 건져냅니다. 


3. 야채육수에 1 1/2컵의 물을 추가해 줍니다.


4. 야채육수가 끓기 시작하면 돼지갈비를 넣고  떠오르는 부유물을 건쟈주세요.


5. 돼지갈비를 넣고 끓기 시작하면 중불로 줄인후 40분간 삶아줍니다.


6. 돼지 냄새가 나가도록 뚜껑을 살짝 열어 놓은 상태에서 끓여줍니다.


7. 돼지갈비를 꺼낸후 육수를 식혀 돼지기름을 걸러주세요.


8. 새우젓을 잘게 썬 후 거름망에 넣고 육수물에 새우젓이 잘 우러나도록 짜줍니다 


9. 배추잎과 호박, 버섯, 두부를 먹기 좋게 썰어줍니다.


10. 냄비에 야채와 갈비를 넣고 육수를 부은 후 끓기 시작하면 두부와 버섯, 파, 홍고추 청고추를 넣고 끓여줍니다.


11. 기호에 맞게 소금으로 간을 해주세요.


12. 끓기시작 3분뒤에 맛있게 드세요.

 

  [English Recipe]


The traditional local food of Ganghwado Island, Spareribs stew with Pickled Shirimp. The soup is attractive, adding fresh, clean vegetable soup and healthy salted shrimp.


Ingredient


1Kg of Spareribs

200g of white radish, 1/4 of onion, half of spring onion, 3 roots of spring onion, 3 Sliced Garlic, 1 sliced ginger, 4 shitake, 1Ts of pickled shirimp

1/3 of pumpkin, one fist of winter mushroom, 60g of oyster mushroom, 2 cabbage leaf, 4 shiake, half of Dubu, 1 and half cup of water, Red pepper, Green Pepper

1 1/2 Cup of unrefined rice wine, 1Ts of Soy Paste, 1.5L of water



  Recipe


1. Add pork ribs to water with makgeolli and soybean paste, drain and wash for 15 minutes.


2. Add radish, green onion, onion, root of green onion, piper, ginger, Sliced Garlic, Shitake column, and start to boil, simmer on medium heat for 15 minutes, then remove vegetables.


3. Add 1 1/2 cup water to vegetable stock.


4. When the vegetable stock starts to boil, add pork ribs and scoop up the floating suspended solids.


5. Add pork ribs, reduce to medium heat, then simmer for 40 minutes.


6. Bring to a boil with lid lightly open.


7. Remove pork ribs and cool the stock to filter the fat.


8. After cutting the salted shrimp, put it in a filter net and squeeze it out to make it well in the broth.


9. Cut cabbage leaves, pumpkins, mushrooms, and tofu into bite-size pieces.


10. Put vegetables and ribs in a pot, pour the stock, and when it starts to boil, add tofu, mushrooms, green onions, red pepper, and then boil.


11. Season with salt to suit your taste.


12. Eat deliciously 3 minutes after starting to boil.

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