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굴무침 만들기[seasoned with vinegar and Oyster]



신선한 제철 굴이 맛있는 계절입니다. 오늘은 연시를 이용하여 감칠맛이 풍부하고 깊은 맛이 나는 맛있는 밥반찬, 굴무침을 만들어 보았습니다.



 


굴 400g, 무 170g, 배 1/2개, 당근 40g, 쪽파 한줌, 연시 1개 (110g)


 


진간장 2Ts, 멸치액젓 1Ts, 설탕 1/3Ts, 조청 1Ts, 식초 2Ts, 고춧가루 3Ts, 다진마늘 1Ts


생강술 1Ts, 참기름 1Ts, 깨소금, 꽃소금 1Ts, 천일염 1 1/3Ts, 물 4컵



만들기



1. 연시의 껍질을 벗기고 씨를 빼 낸 후 으깨어주세요.

 


2. 진간장, 생강술, 식초, 설탕, 조청, 다진마늘, 고춧가루를 넣고 섞어주세요



3. 20분간 숙성시켜줍니다.



4. 무를 6cm × 0.5cm정도로 채를 썰어주세요.


 

5. 꽃소금을 넣고 15분간 절여줍니다.



6. 천일염을 넣은 물에 굴을 넣고 살살 흔들어가며 씻어 체에 받쳐줍니다.



7. 다시한번 천일염을 넣은 물에 굴을 넣고 살살 흔들어가며 씻어 체에 받쳐 물기를 빼줍니다.


 

8. 굴에 액젓과 참기름을 넣고 섞은 후  15분간 간이 배이게합니다. 


 

9. 당근과 쪽파, 배를 6cm정도의 길이로 채를 썰어주세요. 


 

10. 무를 건져 꼭 짜주세요.


 

11. 절인무, 당근, 배, 양념장 1/2을 넣고 버무려줍니다.

 


12. 굴과 쪽파, 남은 양념장을 넣고 수저를 이용하여 섞어줍니다.


 

13. 깨소금을 뿌린 후 섞어주세요.



14. 기호에 맞게 식초나 설탕 소금으로 간을 더하여 주세요.




  [English Recipe]



Fresh oysters are a delicious in this season. Today, we made delicious seasoned with vinegar and Oyster with a rich and deep taste. 



 Ingredient




400g of  oyster, 170g of white raish, Half of Pear, 40g of Carrot, A fist of chives, a ripe persimmon (110g)


2Ts of Deep Soy sauce, 1Ts of Fish Sauce, 1/3Ts of sugar, 1Ts of grain syrup, 2Ts of Vinegar, 3Ts of Red pepper power, 1Ts of Grined Garlic


1Ts of ginger alchol, 1Ts of Sesame oil, Grind sesame, 1Ts of Kosher salt, 1 1/3Ts of Bay Salt, 4 Cup of water



  Recipe





1. Peel the persimmons, remove the seeds, and mash them.



2. Add soy sauce, ginger alchol, vinegar, sugar, grain syrup, chopped garlic and chili powder and mix.



3. Let ripen for 20 minutes.



4. Slice radish into 6cm × 0.5cm pieces.



5. Add the Kosher salt and marinate for 15 minutes.



6. Put the oysters in the water with the Bay salt, shake gently, and sieve them out.



7. Repeat the same process again, then sieve the water out.



8. Mix the oysters with the fish sauce and sesame oil and marinate for 15 minutes.



9. Chop carrot, scallion and pear about 6cm in length.



10. Squeeze the pickled radishes and remove the water.



11. Add pickled radish, carrot, pear, and Half of seasoning and mix.



12. Add oysters, chives, and remaining sauce and mix with a spoon.



13. Sprinkle with grind Sesame and mix.



14. Add the seasoning with vinegar or sugar salt to suit your taste.

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