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공갈빵 [Gong-galbbang]



바삭바삭하고 단 맛이 매력적인 간식입니다. 버블호떡과 비슷해서일까요 저는 유독 겨울이 되면 공갈빵이 먹고싶어지더라구요. 발효도 필요 없이 쉽게 만드는 공갈빵 만들기입니다.




 



강력분 100g,  설탕 1Ts,  카놀라유 1Ts, 물 52ml, 전지분유 5g, 소금 1/2ts, 이스트 2g

 


속재료 : 흑설탕 4Ts, 볶은 콩가루 2Ts, 계피가루 1/4ts,



만들기



1. 밀가루와 분유를 넣고 체를 쳐주세요.


 


 


2. 이스트를 넣은 후 이스트가 소금에 닿지 않게 밀가루로 코팅을 해 줍니다.


 


 


3. 설탕과 소금을 넣고 섞어줍니다.


 


 


4. 미지근한 물을 넣고 섞어준 후 크린업 단계에서 식용유를 넣어주세요.


 


 


5. 표면이 매끄러워지도록 반죽해주세요.


 


 


6. 34g씩 분할하여 둥굴려줍니다.   


 


 


7. 젖은 면보나 랩으로 덮고 20분간 실온에서 휴지시켜주세요.


 


 


8. 흑설탕, 콩가루, 계피가루를 넣고 섞어줍니다.


 


 


9. 반죽을 눌러 기포를 빼고 둥굴납작하게 만든 후 설탕을 넣고 잘 여미어줍니다.


 


 


10. 덧가루를 패드에 뿌린 다음 밀대를 이용하여 얇게 밀어주세요.


 


 


11. 180°로 예열한 팬에서 13분간 구워주세요.





  [English Recipe]



The crunchy sweet taste is an attractive snack. Is it similar to Bubble Hodduk? When winter comes, I want to eat Gong-galbbang. It is made easily without the need for fermentation.



 Ingredient



100g of strong flour, 1Ts of Sugar, 1Ts of Canola oil, 52ml of water, 5g of nonfat dry milk, 1/2ts of salt, 2g of yeast 


4Ts of Brown sugar, 2Ts of bean flour, 1/4ts of cinamon powder




  Recipe




1. Sift together flour and powdered milk.



2. After adding yeast, coat it with flour so that yeast does not touch salt.



3. Add sugar and salt and mix.



4. Mix with lukewarm water and add cooking oil at the clean-up stage.



5. Mix until the surface is smooth.



6. Divide by 34g and roll.



7. Cover with a wet cotton cloth or plastic wrap and allow to stand at room temperature for 20 minutes.



8. Add brown sugar, bean powder, and cinnamon and mix.



9. Press dough to remove air bubbles, make them round and then add sugar and mix well.



10. Sprinkle flour and use a rolling pin to thinly push the dough.



11. Bake in preheated pan at 180° for 13 minutes.



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