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매운 쪽갈비찜 [Steamed Spicy beef rib]
술안주로도 좋은 요리인 매운쪽갈비찜입니다. 소주와도 잘어울리지만, 맵고 짭짤하여 밥반찬으로도 좋아요.
재료
쪽갈비 12쪽, 고구마 1 1/2개, 파 1대, 양파 1/2개, 청,홍고추 각 1개, 생강 1톨, 월계수잎 3장, 통후추, 올리고당 2Ts, 참기름
막걸리 1/2컵, 된장 1Ts,
물 3컵
양념장 : 고추장 1 1/ 2Ts, 고춧가루 2Ts, 진간장 2Ts, 매실청 2Ts, 설탕 1Ts, 굴소스 1/2Ts, , 생강술1Ts, , 다진마늘 1Ts
만들기
1. 쪽갈비가 잠길만큼 물을 붓고 막걸리 1/2컵, 된장 1Ts을 넣고 10분간 담궈 핏물을 제거합니다.
2. 핏물을 제거한 쪽갈비를 깨끗하게 씻어주세요.
3. 통후추, 생강, 올리브잎 3장을 넣은 물이 끓기 시작하면 쪽갈비를 넣고 1~2분간 삶아 기름기와 냄새를 제거해줍니다.
4. 쪽갈비에 양념장과 물 3컵을 넣고 10분간 끓여주세요.
5. 고구마는 2 × 4cm정도 크기로 잘라줍니다.
6. 파를 4cm 길이로 잘라줍니다.
7. 양파와 청양고추를 적당한 크기로 잘라줍니다
8. 고구마를 넣고 양념을 끼얹고 중약불에서 4분간 익혀주세요.
9. 파와 청 홍고추를 넣고 약불에서 뒤적여가며 소스를 졸여줍니다.
10. 불을 끄고 올리고당과 참기름을 기호에 맞게 넣어주세요.
[English Recipe]
It's spicy Steamed Spicy beef rib that are also good for drinking. It goes well with Soju, but it's hot and salty, so it's good for a side dish.
Ingredient
12 pieces of beef rib, 1 and half of sweet potato, 1 spring onion, Half of onion, each of green and red pepper, 1 ginger, 3 bay tree leaves, pepper, 2Ts of oligosaccharide, Sesame oil
Half cup of unrefined rice wine, 1Ts of soy paste,
3 cup of water
1 and Half Ts of red pepper paste, 2Ts of Red pepper powder, 2Ts of Dark soy sauce, 2Ts of Plum extract, 1Ts of Sugar, Half Ts of oyster sauce, 1Ts of Ginger alchol, 1Ts of Grind garlic
Recipe
1. Pour enough water to cover the Beef ribs, 1/2 cup makgeolli, 1Ts of soybean paste, and soak for 10 minutes to remove blood.
2. Clean the Beef ribs that have been drained of blood.
3. When the water with the Pepper, ginger, and bay leaf starts to boil, add beef ribs and boil them for 1 to 2 minutes to remove the grease and odor.
4. Add marinade and 3 cups water to the beef ribs and simmer for 10 minutes.
5. Cut sweet potatoes into 2x 4cm pieces.
6. Cut the Sweet potatoes into 4cm long pieces.
7. Cut onion and chungyang red pepper into appropriate sizes.
8. Add sweet potatoes, season and cook on medium heat for 4 minutes.
9. Add green onions, green red peppers, and stir-fry sauce while scouring it in a low heat.
10. Turn off the heat and add the oligosaccharide and sesame oil to your taste.
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