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오징어 먹물 치즈빵[Squid ink Cheese Bread]
담백하고 깔끔하면서도, 깊은 치즈의 맛이 매력적인 오징어먹물 치즈빵입니다. 식사 대용으로도 좋아요.
재료
우리밀 165g, 달걀 20g, 우유 40g, 흑설탕 15g, 소금 3g, 버터 24g, 드라이이스트 4g, 버터 24g
모짜렐라치즈 90g, 콘 30g, 오징어먹물 4g, 물 33g, 슬라이스치즈 3장,
만들기
1. 먼저 캔에 있는 옥수수 30g을 체에 받쳐 물기를 빼줍니다.
2. 따듯한 우유에 달걀, 흑설탕, 천일염, 물, 오징어먹물을 넣고 잘 섞어줍니다.
3. 강력분에 드라이이스트를 넣고 밀가루로 코팅하여주세요..
4. 우유물을 넣고 섞어 준 후 버터를 넣고 반죽하여줍니다.
5. 표면이 매끄러워지도록 반죽하여 둥굴리기 한 후 랲을 씌워 주세요.
6. 따듯한 곳에서 40분간 1차 발효 시켜주세요.
7. 반죽을 손바닥으로 눌러 기포를 빼줍니다.
8. 손바닥으로 눌러 반죽의 기포를 뺀 후 둥굴리기를 하여 랲을 씌워줍니다.
9. 15분간 휴지 시켜주세요.
10. 반죽의 기포를 뺀 후 팬의 길이로 펴주세요.
11. 모짜렐라 치즈 -> 옥수수콘 ->슬라이스치즈순으로 얹어줍니다.
12. 반죽으로 속재료를 감싸 꼬집듯 이음새를 마무리하여줍니다.
13. 팬에 팬닝 한 후 랲을 씌우고 따듯한 곳에서 30분간 2차 발효시켜주세요.
14.발효된 반죽 위에 슬라이스치즈와 모짜렐라치즈를 약간 얹어주었습니다.
15. 190°로 예열된 오븐에서 25분간 구워줍니다.
[English Recipe]
It is plain and clean, but its deep cheese tastes delicious. It's also good as a substitute for meals.
Ingredient
165g of Whole Wheat flour, 20g of eggs, 40g of milk, 15g of Brown Sugar, 3g of Salt, 24g of Butter, 4g of Yeast, 24g of Butter
90g of mozzarella cheese, 30g of corn, 4g of squid ink, 33g of water, 3g of slice cheese
Recipe
1. First, drain 30g of corn in the can with a sieve.
2. Add eggs, brown sugar, salt, water, and squid ink to warm milk and mix well.
3. Add dry yeast to the powerful mixture and coat with Whole Wheat flour.
4. Add milk and mix, then add butter and knead.
5. Mix until the surface is smooth. Please roll and wrap it up.
6. Let ferment for 40 minutes.
7. Press dough into the palm of your hand to remove air bubbles.
8. Press down on the palm of your hand to remove the air bubbles from the dough, then roll it up and cover it with a tongue.
9. Please let it rest for 15 minutes.
10. Remove the air bubbles from the dough and spread out into the length of the pan.
11. Place in order mozzarella cheese, corn corn, and slice cheese.
12. Wrap the filling material with dough and pinch the joint.
13. Panning the pan, cover it with a rap and ferment it for 30 minutes.
14. I put some slices and mozzarella cheese on the fermented dough.
15. Bake in preheated 190° oven for 25 minutes.
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