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오렌지 마들렌 [Orange Madeleine]
입안에 넣으면 오렌지의 향이 퍼지는, 오렌지 마들렌입니다. 초코코팅을 하여 선물용으로도 좋게끔 고급스러움을 더해보았어요. 향이 들어가는 마들렌의 경우, 버터를 태워서 사용하면 향을 더 강하게 만들어주어, 풍미가 더 좋아지는데요. 오늘은 저도 태운 버터를 사용하여 만들어보았습니다.
재료
박력분 80g, 계란 2개, 아몬드가루 20g, 버터 120g, 설탕 80g, 메이플시럽 1 1/2Ts, 베이킹파우더 2g, 소금 약간, 오렌지제스트 1Ts, 코팅용초코렛 130g
베이킹소다, 천일염, 얼음물
만들기
1. 약간의 베이킹소다와 천일염으로 오렌지 겉면을 깨끗하게 씻어주세요.
2. 가루류를 체를 친 후 약간의 소금을 넣어주세요.
3. 계란에 설탕을 넣고 섞어줍니다.
4. 거품이 나지 않도록 섞어주세요.
5. 계란물에 강판을 이용하여 오렌지 껍질을 1Ts정도 갈아 넣어줍니다.
6. 가루류에 계란물을 여러번에 걸쳐 넣으며 섞어주세요.
7. 냄비에 버터를 넣고 옅은갈색이 나도록 저어가며 태워주세요.
8. 색이 더나지 않도록 얼음물에 냄비를 담궈주세요.
9. 식힌 버터녹인물을 반죽에 넣고 섞어 준 후 짤주머니에 담아줍니다.
10. 냉장고에서 1시간동안 숙성시켜주세요.
11. 마들렌 틀에 버터를 바른후 덧가루를 묻힌다음 털어줍니다.
12. 반죽을 70~80%충전해주세요.
13. 180°에서 9~10분간 구워줍니다.
14. 코팅용 초코렛을 중탕하여 녹여주세요.
15. 마들렌틀에 1Ts 초코렛을 넣어줍니다.
16. 구운 마들렌을 얹고 가볍게 눌어 마들렌이 코팅되도록 합니다.
17. 냉장고에 30분간 굳혀줍니다.
[English Recipe]
Orange Madeleine, which spreads the scent of oranges in your mouth. I did chocolate coating and added premium for gift use. In the case of flavored Madeleine, burning butter makes the scent stronger, so it tastes better. Today, I tried making it using burned butter.
Ingredient
80g of weak flour, 2 Eggs, 20g of Almond powder, 120g of butter, 80g of sugar, 1 1/2Ts of Maple Syrup, 2g of baking powder, a little bit of salt, 1 Ts of Orange zest, 130g of chocolate for coating
baking soda, bay salt, ice water
Recipe
1. Clean the orange surface with a little baking soda and a dash of salt.
2. Sieve the flour and add a little salt.
3. Add sugar to the egg and mix.
4. Mix to prevent froth.
5. Using a steel plate, grind an orange peel about 1 ts in egg water.
6. Add egg water several times to mix.
7. Place butter in skillet and stir to light brown.
8. Soak the pan in ice water to prevent the color from getting worse.
9. Mix the cooled buttered mixture into the dough and put it in a pastry bag.
10. Let ripen for 1 hour in refrigerator.
11. Brush with butter on a Madeleine mold and coat with extra flour.
12. Charge the dough 70 to 80%.
13. Bake at 180° for 9-10 minutes.
14. Dissolve coating chocolate in hot water.
15. Place 1Ts chocolate in the Madeleine mold.
16. Place on a baked Madeleine and press lightly to coat the Madeleine.
17. Freeze in refrigerator for 30 minutes.
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