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토토로 호빵[Steamed Bun Cake]
이웃집 토토로 영화처럼, 몸도 마음도 따뜻해지는 토토로 호빵입니다. 검은쌀을 사용하여 색소를 사용하지 않고도 고운 색을 내서 만들어보았어요. 귀엽고 사랑스러운 토토로 호빵 만들기입니다.
재료
검정쌀 20g, 물 3/4컵
강력분 45g, 박력분 180g, 전지분유 8g, 이스트 4g, 설탕 20g, 소금 4g, 베이킹파우더 4g, 적앙금 245g, 초코렛 약간
식용유 10g, 검정쌀 물 95g
식용유 2g, 물 8g
만들기
1. 검정쌀 20g에 물 3/4컵을 붓고 1시간 불려줍니다.
2. 믹서에 검정쌀을 간 후 체에 걸러주세요.
3. 강력분, 박력분, 전지분유, 베이킹파우더를 체에 쳐주세요.
4. 체친 가루류에 이스트, 소금, 설탕을 서로 닿지 않게 넣고 밀가루로 코팅해줍니다.
5. 25g정도 밀가루를 덜어내주세요.
6. 25g 덜어낸 밀가루에 물 8g과 식용유 2g을 넣고 반죽해주세요.
7. 남은 가루류에 검정쌀물과 식용유를 넣고 표면이 매끈해지도록 반죽해줍니다.
8. 흰반죽과 검정쌀물을 넣은 반죽을 둥굴리기하여 랩을 씌워줍니다.
9. 15분간 휴지시켜주세요.
10. 적앙금을 35g씩 분할해놓습니다.
11. 반죽의 기포를 뺀후 45g씩 분할하여 둥굴리기를 한 후 랩을 덮어줍니다..
12. 20분간 휴지시켜줍니다.
13. 흰반죽을 얇게 민후 도구를 이용하여 지름4cm정도 둥근모양으로 찍어냅니다.
14. 휴지시킨 반죽의 기포를 뺀 후 밀대로 적당한 크기로 밀어줍니다.
15. 흰반죽을 하단에 올리고 살살 밀어주에요.
16. 앙금에 반죽 민것을 도포해 토토르모양을 만들어줍니다.
17. 기름종이 위에 토토로 반죽을 올려놓습니다.
18. 만들어진 토토로 호빵반죽에 랲을 씌워줍니다.
19. 따듯한 곳에서 30분간 발효해주세요.
20. 김이 오르는 찜기에서 15분간 쪄줍니다.
21. 중탕하여 초코렛을 녹인 후 붓을 이용하여 눈과 수염등을 그려줍니다.
[English Recipe]
Just like the movie with my next-door Totoro, Totoro Steamed bun cake is where my body and mind warms up. I used black rice to make it in fine colors without using pigments. Making Steamed Bun Cake with cute and lovely Toto.
Ingredient
20g of Black rice, 3/4 cup of water
45g of hard wheat flour, 180g of weak flour
, 8g of whole milk powder, 4g of yeast, 20g of sugar, 4g of salt, 4g of baking powder, 235g of red bean paste, a little bit of chocolate
10g of cooking oil, 95g of Black rice water
2g of Cooking oil, 8g of water
Recipe
1. Pour 3/4 cup water into 20g of black rice and soak for 1 hour.
2. Grind black rice in blender and sieve it.
3. Seive together the hard wheat flour, weak flour, 8g of whole milk powder and baking powder.
4. Put yeast, salt, and sugar out of contact and coat them with flour
5. Remove about 25 grams of flour.
6. Add 8g of water and 2g of cooking oil to 25g of flour and knead.
7. Add black rice water and cooking oil to remaining flour and knead to smooth the surface.
8. Roll out the dough with white dough and gray rice and wrap it up.
9. Let rest for 15 minutes.
10. We're going to split the red bean paste by 35 grams.
11. Remove the air bubbles of the dough, divide it into 45 grams, and then cover the wrap.
12. Let rest for 20 minutes.
13. Roll the white dough thin and use a tool to cut it into a round shape about 4cm in diameter.
14. Remove the air bubbles from the discarded dough and slide it into a suitable size with a rolling pin.
15. Place the white dough on the bottom and slide it gently.
16. Apply dough to the sediment and turn it into a Totoro.
17. Place dough on top of greased paper.
18. Place wrap on foil made of Totoro.
19. Ferment in a warm place for 30 minutes.
20. Steam for 15 minutes in a steaming steamer.
21. Melt the chocolate and draw the eyes and beard using a brush.
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