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육개장[hot spicy meat stew]
한끼로 이렇게 든든한 음식이 또 있을까요. 양지머리를 사용하여 끓인 진한 육개장 국물을 수미네반찬 레시피를 참고하여 만들어 보았습니다.
칼칼하고 시원해서 맛있어요.
재료
소고기 양지머리 반근, 불린 박고지 150g, 불린 고사리 150g, 불린 토란대 150g, 대파 4대,느타리버섯 80g, 양파 2개, 홍고추 1개, 청양고추 2개
고운 고춧가루, 굵은 고춧가루 5작은술, 고추기름 150ml, 각 국간장 1.5큰술, 각 다진 마늘 1큰술, 참기름 반큰술, 참기름 1큰술, 후춧가루, 육수 2L, 국간장 2.5 큰술, 소금
만들기
1. 3.5 L 정도의 물에 양지머리를 넣고 젓가락이 쑥 들어가도록 삶아줍니다.
2. 각 각 따듯한 물에 말린 박고지, 말린 고사리, 말린 토란대를 넣고 30분간 불려주세요.
3. 불린 박고지, 토란대, 파를 20cm 내외 길이로 잘라주세요.
4. 청양고추, 홍고추, 양파도 썰어줍니다.
5.불린 박고지, 토란대, 고사리를 짜줍니다.
6. 불린 박고지, 토란대, 고사리, 느타리버섯에 각 각 국간장 1.5큰술, 다진 마늘 1큰술, 참기름 반큰술을 넣고 버무린후 30분간 재워둡니다.
7. 양지머리를 결대로 찢어 국간장 1.5큰술, 다진 마늘 1큰술, 참기름 1큰술, 후춧가루를 넣고 버무린후 30분간 재워주세요.
8. 육수 2L에 고추기름 150ml와 재워둔 양지머리, 토란대, 박고지, 고사리, 느타리버섯, 대파를 넣어 주세요.
9. 국자에 약간의 육수와 기호에 맞게 고운 고춧가루를 넣고 개어 준 후 넣어줍니다.
10. 국간장 2.5 큰술, 굵은 고춧가루 5 작은술, 다진마늘 1큰술을 넣고 끓여줍니다.
11. 쎈불에서 30분 약불에서 30분간 끓여주세요.
12. 마지막으로 양파와 홍고추, 청양고추를 넣고 한소끔 끓여줍니다.
13. 기호에 맞게 국간장, 소금으로 간을 하여주세요.
[English Recipe]
Is there any other food that is this strong for one meal? Refer to the recipe that is prepared with the thick broth boiled using the beaf.
The shot spicy meat stew is delicious food.
Ingredient
300g of the brisket of beef, 150g of dried gourd shavings, 150g of bracken, 150g of Taro stem, 4 Spring onion, 80g of oyster mushroom, 2 onion, 1 Red Pepper, 2 cheongyang red pepper
finely powdered red pepper, 5ts Coarse chili powder, 150ml of chili oil, 1.5 Ts of Korean style soy sauce, 1Ts of Grined Garlic, 1Ts of Sesame oil, pepper, 2L of stock, 2.5Ts of Korean style soy sauce, salt
Recipe
1. Put the brisket of beef in 3.5 L of water and boil it until the chopsticks get stuck.
2. Add dried gourd shavings, bracken, Taro stem to each warm water and soak for 30 minutes.
3. Cut the gourd shavings, bracken, Taro stem into about 20cm long pieces.
4. Chop chungyang pepper, red pepper, and onion.
5. Squeeze the dried gourd shavings, bracken, Taro stem
6. Mix 1.5 tablespoons of Korean soy sauce, 1 tablespoon of minced garlic, and 1/2 tablespoon of sesame oil in the each soaked vegetables and marinate for 30 minutes.
7. Tear beef along the grain. Marinate for 30 minutes after mixing 1.5 tablespoons of Korean soy sauce, 1 tablespoon of minced garlic, 1 tablespoon of sesame oil, and ground pepper.
8. Add 150ml of red pepper oil to 2L of stock and add beef, dried gourd shavings, bracken, Taro stem, oyster mushroom, and green onion.
9. Add a little broth and 5 tablespoons of fine red pepper powder and coarse chili powder to taste, then add.
hot spicy meat stew
10. Add 2.5 tablespoons of Korean soy sauce, 5 small spoon of thick chili powder, and 1 tablespoon chopped garlic and bring to a boil.
11. Simmer over low heat for 30 minutes and over low heat for 30 minutes.
12. Finally, add onion, red pepper, and cheongyang pepper and boil them for a while.
13. Season it with soy sauce and salt to suit your taste.
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