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멘보샤[mianbao xia]



요리프로그램은 대체로 다 좋아하는데, 요즘 재밌게 보고있는 것은 한식대첩과 현지에서 먹힐까?에요. 오늘은 현지에서 먹힐까를 보면서 너무 먹고 싶었던 멘보샤를 Tv N에서 올려준 레시피를 사용하여 만들어보았어요. 식빵의 바삭함과, 새우의 식감이 살아있는 멘보샤 만들기입니다.




 

 


깐새우 200g, 식빵 2장, 치킨스톡 1/5Ts,, 소금약간, 계란흰자 1Ts, 전분가루 1Ts, 물 2 1/2컵, 꽃소금 1Ts, 식용유 1Ts

 

소스 : 케찹 3Ts, 식초1Ts, 설탕1Ts, 치킨스톡 약간, 다진마늘 1Ts


 


만들기



1. 식빵 2장을 겹쳐 사면을 자른 후 십자모양으로 잘라 줍니다.

 

 

 

2. 겹쳐진 식빵이 서로 짝이 되게 펼쳐줍니다.

 

 

 

3. 케찹 3Ts, 식초1Ts, 설탕1Ts, 치킨스톡 약간, 다진마늘 1Ts를 섞어 소스를 만들어주세요.

 

 

 

4. 물 2 1/2컵에 꽃소금 1Ts를 넣고 풀어 준 후 새우를 넣고 살짝 씻어주세요. 

 

 

 

5. 체에 받쳐 물기를 뺀 새우를 키친타올을 이용하여 물기를 제거합니다.  

 

 

 

6. 새우의 꼬리를 떼어 냅니다.

 

 

 

7. 칼 옆면을 이용하여 새우를 살짝으깬 다음 다지지않고 덩어리진 부분을 잘라줍니다. 

 

 

 

8. 계란흰자, 전분, 치킨스톡, 소금, 식용유를 넣고 섞어주세요. 

 
 
 
9. 동그랗게 새우를 빚은 후 식빵위에 올리고 식빵을 새우위에 덮어줍니다.
 
 
 
10. 150° 에서 2간 튀긴후 체에 받쳐 기름기를 빼줍니다.
 
 
 
11. 다시 180°에서 3분간 튀긴 다음 체에 받쳐 기름기를 빼주세요.


  [English Recipe]



I like most of the cooking programs, but I would like to upload the food of the food programs that are popular in Korea these days. Today, we made the mianbao xia who wanted to eat too much while watching TV using the recipe from Tv N. The crispness of bread and the texture of shrimp are living in the making of mianbao xia.



 Ingredient



200g of Peel Shrimp, 2 plain bread, 1/5Ts of chicken stock, salt, 1Ts of the white of an egg, 1Ts of starch, 2 and half cup of water, 1Ts of Kosher Salt
 
3Ts of ketchup, 1Ts of Vinegar, 1Ts of sugar, chiken stock, 1Ts of grined garlic, 1Ts of Cooking oil
 


  Recipe


1. Cut 2 slices of bread into crosswise slices.
 
 

2. The overlapping bread spreads out together.
 

 
3. Mix 3Ts ketchup, 1Ts vinegar, 1Ts sugar, a little bit of chicken stock, and 1Ts of minced garlic to make sauce.
 

 
4. In 2 1/2 cups water, loosen 1Ts of kosher salt and add shrimp and wash slightly.
 

 
5. Sieve the water out of the shrimp with a kitchen towel.
 

 
6. Pull the tail off the shrimp.
 
 

7. Slightly crack the shrimp with the knife on it.
 

 
8. Add egg whites, starch, chicken stock, Cooking oil and salt and mix.
 
 

9. Shape shrimp into a circle and place on bread and cover bread on shrimp.
 
 

10. Fry at 150° for 2 minutes and sieve the oil out.
 

 
11. Fry again at 180° for 3 minutes and sieve the oil out. 


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