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꽃게[Spicy Blue Crab Stew]



가을에 생각나는 시원한 꽃게탕입니다. 게의 감칠맛과 시원함이 매력적이라고 생각해요. 제철 꽃게로 여러분도 맛있게 끓여 드셔보시길 바랍니다.



 

 


꽃게 3마리, 무 250g,  호박 1/2개, 느타리버섯 200g, 팽이버섯, 쑥갓, 청, 홍고추 각 1개, 멸치 4마리, 마른새우 한줌


쌀뜨물 1.4L, 된장 1Ts, 고추장 1Ts, 고춧가루 1Ts, 다진마늘 1Ts,  맛간장(집간장) 1Ts,  대파 


 


만들기


 

1. 꽃게를 구입하여 게살이 잘 분리되도록 바로 냉동실에서  2~3시간 얼려주었어요.

 


2. 꽃게를 깨끗하게 씻은 후 다리부분을 정리하여줍니다.

 


3. 게의 등껍질을 벗긴후 모래주머니와 눈부분을 잘라줍니다.



4. 게를 먹기 좋은 크기로 잘라주세요.



5. 무와 애호박, 두부,  단호박을 적당한 크기로 잘라줍니다.



6. 멸치의 비린내를 제거하기위해 전자레인지에 30초간 돌려줍니다.



7. 새우와 멸치를 다시팩에 넣어주세요.


 

8. 쌀뜨물과 무우를 넣고 끓기 시작하면 위에 뜨는 부유물을 걷어낸 후 다시팩을 넣고 10분간 끓여줍니다.



9. 된장, 고추장, 맛간장(집간장), 다진마늘을 넣어줍니다. 



10. 손질한 게와 고춧가루를 넣고 끓기 시작하면 단호박, 애호박을  넣고 1~2분간 끓여줍니다.

 


11. 버섯과 두부, 팽이버섯을 넣고 끓기 시작하면 청,홍고추와 파를 넣고 한소끔 끓인후 쑥갓을 올린후 불을 꺼주세요. 



12. 기호에 맞게 맛간장(집간장)으로 간을하여줍니다.





  [English Recipe]




It is a cool crab dish that comes to mind in autumn. I think the taste of crab is attractive. I hope you enjoy the seasonal crab.



 Ingredient



3 blue crabs, 250g white radish, Half of Sweet Pumpkin, 200g of oyster mushroom, winter mushroom, crown daisy, Green Chili Pepper, Red Chili Pepper, 4 Anchovy, boiled and dried shrimp


1.4L of used water from washing rice, 1Ts of soybean paste, 1Ts of Red paste, 1Ts of Red Pepper Powder, 1Ts of Grined Garlic, 1TS of tasty soy sauce, Spring onion



  Recipe



1. The crab was frozen in the freezer for two to three hours to make sure the crab meat was separated.



2. Wash the crab clean and arrange its legs.



3. Peel off the back of the crab and cut off the gizzard and eyes.



4. Cut crab into bite-size pieces.



5. Cut radish, zucchini, tofu, and pumpkin into appropriate sizes.



6. Return to the microwave for 30 seconds to remove the fishy smell of anchovies.



7. Put shrimp and anchovy in to the pack.



8. When you start to boil rice and radish, remove any suspended solids from the top and add the pack and simmer for 10 minutes.



9. Add soybean paste, red pepper paste, soy sauce (house soy sauce), and chopped garlic.



10. Add the trimmed crab and chili powder, and when it starts to boil, add the pumpkin and zucchini, then simmer for 1 to 2 minutes.



11. Add mushrooms, tofu, and enoki mushrooms and start to boil, add green, red peppers and green onions, boil them a bit, then turn off the heat.



12. Season it with a soy sauce (fruit sauce) to suit your taste.


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