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인삼떡갈비 [Grilled Short Rib Patties with Ginseng]



날이 그렇게 더웠는데 언제 왔는지 모르게 곧있으면 추석입니다. 오늘은 추석에 먹기 좋은 명절요리를 준비해보았어요. 인삼떡갈비입니다.

떡갈비를 인삼에 붙여 굽는 요리로, 향도 좋고 식감도 좋은 떡갈비만들기에요.



 


 

소갈비살 600g, 수삼 3뿌리, 진간장 1Ts, 설탕 1Ts, 생강즙 1/2Ts, 다진마늘 2Ts, 다진파 2Ts,  꽃소금 1/2Ts, 잣가루, 참기름, 후추, 배 1/2개


 

소스 : 진간장 1/4컵, 표고버섯 2개, 배 1/2개( 배즙 1컵), 양파 1/2개, 대파 1/2대,  꿀 3Ts, 생강 1톨, 편마늘 3쪽, 통후추


 


 


만들기


 


1. 배와 약간의 물을 믹서기에 넣고 갈아준후 체에 받쳐 배즙을 만들어줍니다.

 


2. 진간장, 배즙, 표고버섯, 양파, 대파, 생강, 편마늘, 통후추를 넣고 끓기 시작하면 중약불로 줄인후 10분간 끓여주세요.




3. 끓인 야채는 체에거른 후 꿀을 넣고 섞어줍니다.




4. 키친타올을 이용하여 소고기의 핏물을 제거해주세요. 




5. 수삼은 깨끗하게 씻어 머리부분을 떼어내고 9cm정도록 잘라 반을 가릅니다.




6. 소고기을 잘게 썰어 다져줍니다. ( 식감이 날 수 있도록 너무 곱게 다지지않았습니다.)




7. 진간장, 설탕, 꽃소금, 생강즙, 다진마늘, 다진파, 후추, 참기름을 넣고 점성이 생기도록 주물러주세요, 


 


8. 6등분을하여 둥굴게 성형한 후 가운데 인삼을 끼워줍니다.



 

9. 달구워진팬에 떡갈비를 올리고 약불로 줄인 후 떡갈비에 소스를 여러번에 걸쳐서 발라주세요. 


 


10. 밑면이 어느정도 익었으면 떡갈비를 뒤집어 소스를 발라주며 약불에서 구워줍니다.


 


11. 잘 구워진 떡갈비에 다진 잣가루를 뿌려주세요.



 [English Recipe]


It was so hot that it is Chusok soon. Today, we prepared a great holiday dish for Chuseok. This is ginseng tteok galbi.
It's a dish made of kkakalbi that has a good flavor and texture.


 Ingredient



600g of Beef Ribs, 3 Fresh Ginseng, 1Ts of thick soy sauce, 1Ts of sugar, 1/2Ts of ginger juice, 2Ts of Grined garlic, 2Ts of Chopped Spring onion, 1/2Ts of kosher salt, Sesame oil, Pepper, half of pear



Sauce : 1/4 Cup of Thick soy sauce, 2 Shitake, Half of pear, Half of onion, half of spring onion, 3Ts of Honey, 1 Ginger, 3 Garlic, Acini di peppe




 Recipe



1. Put the pear and some water in the blender and then strain it to make the pear juice.



2. Add the sauce ingredients and reduce to medium low heat when it starts to boil and simmer for 10 minutes.



3. Sieve the boiled vegetables and mix them with honey.



4. Use a kitchen towel to remove the blood from the beef.



5. Wash Fresh Ginseng clean, tear off the head, cut them about 9cm, and cut them in half.



6. Chop the beef into small pieces. (It's not finely chopped for texture.)



7. Add soy sauce, sugar, Kosher salt, ginger juice, chopped garlic, chopped green onion, pepper, and sesame oil, then rub.



8. Cut into 6 parts and form a round shape, then insert the middle ginseng.



9. Place Grilled Short Rib Patties  in a heated pan and reduce to low heat, then spread the sauce over a number of times.



10. When the bottom is cooked to a certain extent, turn the  Grilled Short Rib Patties over and put the sauce on it and bake it over low heat.



11. Sprinkle chopped pine nuts on well-done rice cake rib.



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