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말차 롤케이크 만들기



입춘이 지나서일까요, 봄에 어울리는 케이크가 먹고싶네요. 봄의 따뜻하고 산뜻한 녹색과 상큼한 딸기가 싱그러움을 더하는 딸기 녹차 롤케이크를 만들어 보았어요. 케이크의 색을 예쁘게 내기위해 녹차가루가 아닌 말차가루를 넣어 색감을 더했습니다. 살짝 쌉쌀하면서도 부드러운 크림과 산뜻한 딸기의 맛이 어울리는 케이크에요. 개인적으로는 한국의 봄을 닮은 케이크라고 생각해요.



재료 

 

박력분 60g, 말차가루 10g, 달걀 3개, 설탕 60g, 올리고당 12g, 쿠킹오일 15g, 

 

생크림 110g, 크림치즈 1Ts, 딸기 6개,

 

 

 

만들기 

 

1. 먼저 달걀을 따듯한 물에 담가두거나, 실온에 1시간이상 꺼내어 놓습니다.

 

2. 댤걀은 흰자와 노른자를 분리해주세요. 

 

3. 믹서볼에 노른자와 설탕 30g을 넣고 거품기를 이용하여 설탕이 녹을때까지 휘핑해주세요..

 

4. 믹서볼에 흰자를 넣어 거품을 내어 머랭을 만들어주세요. 이때 설탕은 3등분 하여 3번에 걸쳐 나누어 넣어줍니다.  

 

5. 3에 체친 밀가루와 말차가루를 넣고 4번에서 만들어진 머랭의 1/3을 넣고 가볍게 섞어줍니다.

 

6. 다시 머랭 1/3을 넣어 저어준후 올리고당과 오일을 넣고 가볍게 석어준후 나머지 머랭을 넣고 윤기가 나도록 가볍게 섞어줍니다.

 

7. 팬에 기름종이를 깔고 반죽을 패닝한후 180°로 예열된 오븐에서 170°에서 6분 165°에서 9분동안 구워줍니다.

    (각자 오븐에 따라 다를수 있습니다.) 

 

8. 시트가 구워지는동안 필링으로 들어갈 크림을 만들어줍니다. 딸기의 물기를 제거하고 적당한 크기로 잘라주세요.

 

9. 차가운 생크림으로 80%까지 단단하게 믹싱한후 크림치즈를 넣어 크림이 단단해질때까지 휘핑해줍니다.

 

10. 크림에 썰어 놓은 딸기를 넣어 섞어줍니다.

 

11. 구워진 시트는 사면을 조금씩 잘라낸후 식힘망 위에서 식혀주세요. 

 

12. 시트가 마르지 않게 주의하여 식혀준후 시트지위에 얹고 1.5cm 에서 시작하여 끝부분은  0.5cm두께 정도로 크림을 발라줍니다. 

 

13. 시트지를 이용하여 말아준후 냉장고에서 2시간이상 보관하여 크림이 단단해지도록 합니다.  

 

14. 크림이 단단해진 말차롤케이크는 칼을 차갑게한후 적당한 크기로 잘라주세요. 

 

<English Recipe>


Green tea is as popular in the East as Western's black tea. Green tea tastes different depending on the country of origin and the species of leaves. There are many ways to drink green tea in different countries including Korea, China, and Japan. Today, I tried making a western dessert, a roll cake with the green tea that Asians love.I tried strawberry as a subsidiary matarials, Korean strawberry is very tasty and fresh so it is delicious to eat just without any other recipes. That's why green tea rolls with strawberries are more delicious. I think it's a cake that looks like the spring in Korea.


<Ingredients>


80g of Weak flour, 100g of powdered Green tea, 3 eggs, 60g of sugar,12g of oligosaccharide and 15g of cooking oil ;
110g of Whipped cream, 1 Ts of cream cheese, 6 strawberries,



<Recipe>


1.First of all, store eggs in warm water or at room temperature for at least an hour.

2. Divide the yolk and white of the egg.

3.Use a whisk to dissolve 30g of sugar and yolk in mixing bowl.

4. Put the whites in a mixing bowl and make a meringue. At this time, do not add sugar at once, but divide it three times.

5. Mix flour and green tea powder lightly with 1/3 of meringue.

6. Stir in 1/3 more, then add the oligosaccharide and oil and mix lightly. Finally, add remaining meringue and mix lightly to make it shiny.

7. Place the oil paper in the pan and add the dough. The oven is preheated by 180 degrees. First, bake at 170 ° for 6 minutes, then at 165 ° for 9 minutes. (May vary depending on individual ovens.) 

8. Wipe washed strawberries with a kitchen towel and cut them into appropriate sizes.

9. Mix the chilled cream up to 80 % and add the cream cheese. Whip the cream until it is firm.

10. Mix the strawberries and the cream cheese cream.

11. Cut the edge of the baked cake. And cool it down in a wire rack.

12.Please be careful not to dry the cake and apply cream on the sheet.
(Be careful not to spread the cream thick on the edges.)

13. Roll it with sheet paper and store it in refrigerator for more than 2 hours to harden the cream. 

14. When the roll cake is finished, cut it with a cold frozen knife and eat it.

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