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수정과 만들기






식혜랑 수정과중에 어떤걸 더 좋아하시나요? 저는 예전엔 식혜를 좋아했는데 지금은 수정과의 매운 맛이 끌리네요. 원래는 설에 먹는 음식으로, 추운 겨울에 밖에 내놓아서 살얼음이 동동 뜬걸 먹는게 제 맛이라지만, 수정과 광팬으로썬 언제 어느때 먹어도 맛있다고 자부할 수 있습니다. 특히 속이 더부룩할때 먹으면 바로 체기가 내려가는 기분이 들죠. 이번 봄과 여름엔 벚꽃과 햇빛을 벗삼아 수정과를 만들어 드셔보시는건 어떨까요? 더불어 면역력 향상에도 큰 도움이 된다고 하니 지금과 같은 환절기에 드셔도 좋을 것 같아요.






재료




물 2.8L, 생강 80g, 계피 70g, 황설탕 3/4C, 곶감 7 ~8개, 호두 25g, 잣



만들기




1. 생강은 껍질을 벗긴후 깨끗하게 씻어  얇게 편을 썰어주세요.




2. 물 1.4L에 편썬 생강을 넣고 물이 끓기 시작하면 중약불로 줄인후 30분간 끓여줍니다.




3. 물 1.4L에 깨끗하게 씻은 계피를 넣고 물이 끓기 시작하면 중약불로 줄인후 30분간 끓여줍니다.




4. 냄비에 체에 거른 생강물과 계피물, 설탕을 넣고 잘 섞어줍니다. 




5. 생강과 계피물이 끓기 시작하면 중약불에서 3분간 끓인후 차게 식혀줍니다.




6. 기름기없는 팬에 호두를 넣고 약불에서 살짝 볶아주세요   




7. 곶감의 꼭지부분을 뗀후 곶감을 지긋이 눌러 곶감씨를 빼줍니다.




8. 곶감을 자르지 않고 곶감에 호두를 넣기 좋게 홈을 만들어주세요.




9. 차게 식힌 수정과에 잣과 곶감을 띄우고 기호에 맞게 꿀을 넣어드시면 풍미를 더욱 느끼실수있습니다.






[English Recipe]




Which one would you rather taste better? Sikhye or sujeonggwa? I used to like sikhye, but now it has a spicy taste from sujeonggwa. Originally, it is a Lunar New Year's Day food, so it is said that it is better to eat white-faced ice cream in cold winter, but you can be proud to eat it anytime you want. Especially if I eat it when I feel bloated, I feel like my body is going down right away. This spring and summer, why don't you try making sujeonggwa with cherry blossoms and sunlight as a partner? In addition, it is said to be very helpful in improving your immune system.




Ingredient




2.8L of water, 80g of Ginger, 70g of Cinamon, 3/4 Cup of Brown sugar, 7-8 Dried Persimmon,




25g of walnut, pine nut for decoration





Recipe



1. Peel and wash ginger thoroughly and slice sides thinly.


 




2. Add ginger, which is soaked in water to 1.4 L, when water starts to boil reduce to medium heat and simmer for 30 minutes.






3. Put the cinnamon in the clean water of 1.4 L and when the water starts to boil reduce to medium heat and simmer for 30 minutes.




4. Put the sieved Ginger water, cinnamon water, and sugar in a pot and mix well.






5. When ginger and cinnamon water begin to boil, simmer over medium heat for 3 minutes and cool it down.






6. Place walnuts in pan and stir-fry slightly over low heat. You have to stir-fry it with out oil.






7.After removing the stalk of the dried persimmons, press the dried persimmons to remove the seeds.






8.  Make grooves to put walnuts in dried persimmons instead of cutting them.


 




9. If you put pine nuts and persimmons in the persimmon punch and honey in it, you'll feel the flavor even more.

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