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과일양갱 만들기
달달한 디저트 과일양갱을 만들어보았어요. 다양한 과일을 사용하여 비쥬얼적으로도 예쁜 디저트입니다.
제철 과일을 사용하여 다양한 모양으로 응용이 가능한 것이 장점이에요.
단 양갱을 싫어하시는 분들을 위해 너무 달지 않게 깔끔한 맛으로 만들어보았어요. 완성된 양갱은 꼭 냉장보관 부탁드립니다.
재료
망고1개, 무화과 2개, 앙금 200g, 카위 3개 물1컵에 젤라틴 10g, 설탕 2Ts, 올리고당 1Ts 물 2컵에 젤라틴 15g 설탕 3Ts, 올리고당 1 ~2Ts를
만드는 법
1. 깨끗하게 씻어 물기를 제거한 무화과 2개를 6등분하여 잘라줍니다.
2. 망고1개를 다이아몬드 모양으로 잘라주세요.
3. 키위 3개는 1cm × 1cm 로 잘라줍니다.
4. 물1컵에 젤라틴 10g을 넣고 3분간 불려준 후 설탕 2Ts, 올리고당 1Ts를 넣고 끓기 시작하면 불에서 내린후 앙금 200g을 넣고 잘 풀어줍니
다.
5. 앙금을 푼 물을 다시 약불에서 눌지않 도록 저어가며 걸죽해질때까지 끓여줍니다.
6. 그릇 밑면에 위생 랲을 깔고 한김식힌 앙금물을 붓고 식혀줍니다.
7. 앙금물의 표면이 어느정도 굳어지면 썰어 놓은 과일을 얹어 살짝 굳혀줍니다.
8. 물 2컵에 젤라틴 15g을 넣고 3분간 불린 후 설탕 3Ts, 올리고당 1 ~2Ts를 넣고 끓기 시작하면 바로 불에서 내려주세요.
9. 한김식혀 따듯한 젤라틴물을 과일을 얹은 양갱에 붓고 나머지 과일들을 얹은후 냉장고에서 굳혀줍니다.
※ 굳혀진 양갱은 반드시 냉장보관 하셔야합니다.
<English Recipe>
Red beans are used as often as Western dairy cream in Oriental desserts. One of the most popular dishes made with red beans is a sweet jelly of red beans. It is also called the yanggaeng in Korea.(In Japan, it called as Yokan)
It looks similar to western jelly-but it's heavier and has a stronger texture. Today, we prepared a dessert that feels like a mixture of western jelly and oriental Yangang. It's a fruit Yanggaeng.
It's a little bit difficult to make, As always, gelatin cooking is the same. But it's guaranteed. Try it and you'll be attracted to the harmony of red beans and fruit.
Ingredient
1 mango, 2 figs, 200g sediment, 100g of gelatin in 3 cups of water, 2g sugar,1Ts Oligosaccharide, 15 g Gelatin of sugar in 2 cups of water, and 1-2Ts oligosaccharide
Recipe
1. Wash the item clean and cut two figs in 6 pieces, one mango as diamond shaped, Three kiwies are cut into 1cm by 1cm.
2. Put the gelatin in 1 cup of Water and macerate it for 3 minutes.
3. Put in 2 Ts of sugar and 1 Ts of oligosaccharide in to the 2 and boil it.
4. When it starts to boil, put it out of the fire and put 200g of red bean-paste and let it go.
5. Heat the 4 again and stir it in low heat until it thickens. When it thickens, let it cool off.
6. Place a plastic wrap on the bottom of the jelly pan, and then pour and wait until the surface is firm.
7. When the surface of 4 is set to a certain degree, place sliced fruit on top and harden slightly. When you are done, Put it in
the refrigerator and wait for it to thicken.
8. Put 15g of gelatin in 2 cups and macerate for 3 minutes again, then add 3Ts olligodang of sugar, 1~ 2 of oligosaccharide
and let it cool immediately.
9. Pour 8 to the 7,and Place remaining fruit and harden in refrigerator Again. You can eat it when it's completely harden.
- You must keep this dish refrigerated.
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