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호떡 만들기



윤식당을 보면서 호떡이 얼마나 먹고싶던지, 완전히 같지는 않지만 비슷하게 흉내는 내보았어요~

이렇게 만들어놓고 먹으니 가라치코 부럽지않은 ㅎㅎ

집에 비록 박서준은 없지만 이렇게 만들어먹으니 그래도 윤식당에 가보지못한 아쉬움이 덜 하네요.



 재료

 

8~9개 호떡 만들기 



반죽 재료 : 밀가루 200g (2C), 식용유 2Tbs, 따듯한 물 150g, 전지분유 10g, 찹쌀가루 20g, 버터 20g, 이스트 6g, 

             베이킹파우더 1/4tes, 올리고당 2Tbs  

 

속 재료 : 흑설탕 6Tbs, 계피가루 약간, 다진 땅콩 2Tbs, 

 

 

만들기 / LET'S COOK

 

1. 모든 가루류에 소금을 넣고 섞어줍니다.  

 

2. 따듯한 물(40°)에 드라이 이스트를 넣고 녹여줍니다.


3. 가루류에 이스트를 녹인 물과 올리고당, 식용유를 넣고 섞어줍니다.


4. 랲을 덮고 따듯한 곳에서(28°) 40분간 발효해주세요. 

 

5. 껍질을 벗긴 땅콩을 기름기 없는 팬에서 살짝 볶은 후 곱게 다져주세요. 

  

6. 바나나는 0.3mm두께로 썰어줍니다. 

 

7. 흑설탕에 약간의 계피가루와 다진땅콩을 넣고 섞어줍니다.

 

8. 손에 기름을 바르고 발효가 끝난 반죽을 55g씩 떼어 적당량의 믹스한 설탕을 넣고 윗부분을 잘 여미어줍니다.    


9. 팬에 기름을 두르고 중약불에서 노릇하게 구워줍니다. 

 

10. 접시에 호떡을 담고 아이스크림을 얹은 후 약간의 계피가루와 슈가파우더를 뿌린후 넛트를 뿌려주세요. 

 

11. 초코렛 시럽으로 장식해줍니다. 



<English Recipe>



Hotteok, Also called Chinese pancakes, is a dish made of flour and carameled sugar.

It was recently served as a dessert at Yoonsikdang, a famous Korean program, and received favorable reviews from people in many countries. The recipe now says As shown in this program, this recipe is made by placing an ice cream on a Korean traditional dessert.

I hope that those who are interested in Korean food can enjoy making it easily.



Ingredients



Dough 


200g bread flour, 20g glutinous rice fiour, 2Tbs vegetable oil, warm water 150g, 

10g whole milk powder, 20g butter, 6g dry yeast, 1/2tes baking power, 2Tbs oligosaccharide



Filling


5Tbs black sugar, 2Tbs  chopped peanut, a bit of cinnamon powder



Recipe



1. Mix salt in all flour. 

2. Dissolve the dry yeast in the warm water at 40 °.

3. Mix the dissolved yeast, oligosaccharide, and cooking oil in the flour.

4. Cover and let it go for 40 minutes in a warm place. 

5. Stir-fry the peeled peanut lightly in a lean pan and chop it finely. 

6. Cut the banana into 0.3mm. thick pieces. 

7. Mix some cinnamon powder and chopped peanuts in brown sugar.

8. Apply oil to your hands and remove 55g of fermented dough each, add an appropriate amount of mixed sugar, and then fold the top 

    together. 

9. Oil the pan and cook it over medium heat until it's golden brown. 

10. Place hodduk on a plate, top with ice cream, sprinkle a little cinnamon powder and powdered sugar, then sprinkle with the nut. 

11. Garnish with chocolate syrup.






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