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딸기무스 만들기
딸기철입니다. 각종 까페나 베이커리, 호텔들에서 딸기 디저트와 딸기뷔페가 준비되고 있어요. 오늘은 저도 딸기철에 편승하여 딸기 뷔페에 가지 않고도 딸기디저트를 즐길 수 있는 딸기무스 레시피를 준비해보았습니다. 저희는 끓여서 만들었지만 중탕과정을 전자레인지로 하신다면 더 간단하게 만들어 드실 수 있어요.
재료 : 플레인요거트 50g, 설탕 15g, 젤라틴3g, 무가당생크림 70g
딸기퓨레 70g, 무가당 생크림 70g, 젤라틴 3.5g
딸기퓨레 30g, 라즈베리퓨레 50g, 젤라틴 2g
카스테라 1개
만들기
1. 카스테라를 틀에 맞게 잘라 틀에 넣어 준비합니다.
2. 찬물에 젤라틴을 15분간 불려주세요.
3. 플레인요거트를 중탕하여 따듯해지면 설탕을 넣고 저어가며 녹여줍니다.
4.설탕이 녹으면 젤라틴을 넣고 녹여줍니다.
5. 카스테라를 넣은 틀에 적당량씩 배분하여 부어주세요.
6. 생크림을 70%정도 휘핑하여 준비합니다.
7. 중탕한 요거트가 식으면 생크림의 반을 넣고 섞어줍니다.
8. 20분간 냉장고에서 굳혀줍니다.
9. 생크림을 70%정도 휘핑하여 준비합니다.
10. 딸기퓨레를 중탕하여 따듯하게 한후 미리 15분간 불려둔 젤라틴을 넣고 녹여주세요.
11. 딸기퓨레에 생크림을 2~3회 나누어서 넣고 섞어줍니다. (꼭 식은후에 넣어주세요)
12. 냉장고에서 굳혀준 요거트무스위에 부어준후 냉장고에서 20분간 굳혀주세요.
13. 그릇에 딸기퓨레와 라즈베리퓨레를 넣고 섞어줍니다
14. 15분간 불려둔 젤라틴을 넣고 랲을 씌운후 포크를 이용하여 구멍을 내고 전자레인지에서 30초간 데워주세요. 이때 넘치지 않도록 주의합니다.
15. 한김 식힌후 냉장고에 굳혀두었던 무스위에 부어줍니다.
16. 냉동실에서 30분 혹은 냉장고에서 2시간 굳혀주세요.
17. 장식은 취향껏 해주세요. 저는 블루베리와, 딸기. 마카롱, 초콜릿, 피스타치오등을 사용하여 장식했습니다. 공산품을 사용하시면 더 편해요.
English Recipe
March is the season for strawberry in Korea. It's a season of big greenhouse strawberries.The Korean cafe, bakery, and hotel this season serve strawberry desserts. Strawberry dessert is loved in Korea so much that some popular hotels hold a dessert buffet called Strawberry Buffet. Today, I would like to introduce a popular strawberry dessert in Korea. Strawberry mousse is a food that anyone who is interested in baking in Korean homes has a lot of challenges.So I tried to make one.
Ingredient
50g of plain yogurt, 15g of sugar, 3g of gelatin plate, 70g of Unsweetend whipped cream
30g of Strawberry puree, 50g of Raspberry puree, 2g of gelatin plate
70g of Strawberry puree, 3.5g of gelatin plate, 70g of Unsweetend whipped cream
1 Madeira cake
3. Heat plain yogurt in boiling water. When it goes warm, put sugar in pot and stirring until it melts.
4. When the sugar is melted, add gelatin to dissolve it.
5. Pour about suitable amount into mold.
6. Whip whipped cream up to 70 percent.
7. Mix the half of cream together in the plain yogert heated
(you must put it after yogurt was cool down)
8. Put in refrigerator for 20 minutes.
9. Whip whipped cream up to 70 percent.
10.Heat strawberry puree in boiling water and melt the gelatin tha soak for 15 minutes in advance
11. Mix the cream 2-3 times together in the strawberry puree.
(you must put it after strawberry puree was cool down)
12. Pour over the frozen yogurt mousse and chill for 20 minutes.
13. Combine strawberries and raspberry puree in a bowl.
14. Cover with plastic wrap and heat in microwave for 30 seconds. At this time, use a fork to make a hole. Use a gelatine soak in water for 15 minutes
15. Let cool a little then pour over the mousse that had been wrapped in the fridge.
16. Wait until firm in freezer for 30 minutes or 2 hours in refrigerator.
17.Please do the decoration as you please. I used blueberry, strawberry, macaroon, chocolate, pistachio, and so on. You can also use the bakery products.
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