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앙버터 마카롱 [Macaron with Gourmet butter and red bean paste] 만들기
KAYA_0316 2018. 9. 7. 10:00앙버터 마카롱 [Macaron with Gourmet butter and red bean paste]
팥앙금과 고메버터를 사용한 앙버터 마카롱이에요. 팥앙금을 생크림과 섞어 더 부드럽고 마카롱과 잘 어울릴 수 있도록 만들어보았어요. 마카롱 필링으로 흔히 들어가는 가나슈나 버터크림에 비해 만들기 쉬운 필링이라, 마카롱을 처음 만드는 분들은 오히려 도전해보기 쉬운 필링이 아닌가 생각합니다. 고메버터가 구하기 좀 힘들다는 단점이 있긴 하지만, 온라인에서 판매하고 있으니 계획적으로 만드신다면 더 쉬우실거에요 ^^
재료
흰자 35g, 분당 43g, 아몬드가루 43g, 설탕 35g, 녹차가루 3g,
통팥앙금 140g, 생크림 10g, 고메버터 120g
(앙금의 되기에 따라 생크림의 양을 조절해주세요, 마카롱은 하루동안 냉장보관하여 다음날 먹는 것이 제일 맛있습니다.)
만들기
1. 분당 , 아몬드가루, 녹차가루를 체에 내려주세요.
2. 흰자를 거품기로 여러번 휘핑하여 풀어 준 후 설탕을 나누어 넣어가며 뿔이 생기도록 휘핑해줍니다.
3. 가루류에 머랭을 3번에 걸쳐 나누어가며 섞어줍니다.
4. 원형깍지를 끼운 짤 주머니에 반죽을 넣고 실리콘매트에 지름 4.7cm원형으로 짜주세요.
5. 손가락을 살짝 대었을 때 반죽이 묻어나지 않도록 표면을 30~40분간 건조시켜주세요.
6. 150°로 예열시킨후 140° 에서 14분 130°에서 6분간 구워줍니다.
7. 통팥앙금에 생크림을 넣고 섞어준 다음 짤주머니에 넣어줍니다.
8. 고메버터는 0.5cm두께로 잘라주세요.
9. 마카롱 쉘 밑면에 팥필링을 짠 다음 고메버터를 얹어 샌드해줍니다.
[English Recipe]
This is Macaron using Gourmet butter and red bean paste. I mixed red beans with whipped cream to make it smoother and more compatible with macaron. Since it is easier to make than a ganache or butter cream, I think it is easier for the first time to try it. There's a downside to Gourmet butter being a little hard to get, but it's on-line, so it's easier if you plan it.
Ingredient
35g of the white[yolk] of an egg, 43g of sugarpowder, 43g of Almond Powder, 35g of sugar, 3g of Matcha powder
140g of Redbean paste, 15g of whipping cream, 120g of Gourmet Butter
Recipe
1. Sieve the sugar powder, Almond Powder, and Matcha powder
2. Whip the whites several times with a whisk, then spread the sugar and whip it to form horns.
3. Mix the meringue 3 times with the powdered mixture.
4. Place the dough in a pastry bag and nozzles with a round button and squeeze it into a 4.7cm diameter silicon mat.
5. Dry the surface for 30 to 40 minutes so that the dough does not get dirty when lightly touching your finger.
6. Preheat to 150° and bake at 140° to 14 minutes 130° for 6 minutes.
7. Mix the whipped cream with the whole red bean paste and put it in a pastry bag
8. Cut the Gourmet Butter to 0.5cm thick.
9. Squeeze red-bean filling on the underside of the macaron shell and sand it with Gourmet butter.
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