티스토리 뷰




차돌박이 떡볶이[beef brisket tteokbokki] 



한창 유행이었는데, 더운 여름 지나고 지금에서야 올리게 되네요. 차돌박이 떡볶이입니다. 고기와 떡볶이의 조합이 생소하게 느껴지고 부담스러울 것 같다는 분들도 계시지만, 저는 오히려 깊은맛이 나고 그 조합이 맛이 좋더라구요. 집에서 양껏 만들어 먹을 수 있어 더 좋은 레시피입니다.




 

 

차돌박이 : 300g, 떡볶이떡 300g, 어묵 120g, 대파 1/2대, 양배추 1장, 구운만두 3개, 라면사리 1/2개, 삶은 계란 2개, 물 3컵

 

소스 : 진간장 3Ts, 설탕 2 1/2Ts, 고추장 2 1/2Ts, 고춧가루 2 Ts, 다진마늘 1Ts,


 


만들기


 


1. 진간장, 설탕, 고추장, 고춧가루, 다진마늘을 넣고 섞은후 20분간 숙성시켜주세요.



2.실온에 20분간 꺼내어놓은 계란을 찬물에 넣고 끓기 시작 9분정도 삶아 찬물에 담구어 줍니다. ★



3. 락앤락에 물과 계란을 넣고 흔들어 껍질을 벗기면 쉽게 껍질을 벗길수가 있어요, ★


 

4. 어묵을 끓는 물에 데쳐내어 기름기를 제거 합니다.



5. 양배추를 적당한 크기로 잘라줍니다. 



6. 대파는 심지를 빼고 채를 썰어 준비해주세요.



7. 만두를 기름을 두른팬에 앞뒤로 노릇노릇하게 구워주었어요


 

8. 달구워진팬에 차돌박이를 넣고 중불로 불을 줄인후 구어줍니다.


 

9. 키친타올을 이용하여 팬의 기름을 닦아주세요.



10.물과 떡볶이 떡, 양배추, 소스를 넣고 3 ~5분정도 끓여주세요.

 


11. 어묵을 넣고 2분정도 끓여준 후 라면사리, 계란 , 차돌박이, 구운만두, 파채를 넣고 버무려 잠시 양념이 배이게 끓여줍니다.


12. 국물이 졸아서 국물이 적을 때에는 물을 보충해주세요. ★




 [English Recipe]



Beef brisket tteokbokki is one of the most popular foods in Korea these days. Some people think the combination of meat and tteokbokki would be strange and burdensome, but I found it rather deep and delicious. It's a better recipe to make and eat at home.




 Ingredient




300g of Beef Brisket, 300g of bar rice cake, 120g of fish cake, 1 leaf of cabbage, 3  Fried Dumplings, half of ramen noodles, 2 boiled egg, 3 cup of water



3Ts of Dark soy sauce, 2 and 1/2 Ts of Sugar, 2 and 1/2 Ts of Red pepper paste, 2Ts of red pepper powder, 1Ts of Grined Garlic



 Recipe



1. Add soy sauce, sugar, red pepper paste, red pepper powder, and chopped garlic, then season the sauce for 20 minutes.


2. Boil the eggs in cold water for about 9 minutes and then soak them in cold water.


3. You can easily peel the skin by shaking the water and eggs in a plastic container.


4. Blanch fish cakes in boiling water to remove grease.


5. Cut the cabbage into appropriate sizes.


6. Remove the green onions and chop to prepare.


7. Fry dumplings in greased pan until golden brown.



8. Put Beef Brisket in a heated pan and reduce heat to medium heat and bake.


9. Using a kitchen towel, wipe the oil from the pan.

'

10. Add water, bar rice cake, cabbage, and sauce and boil for 3 to 5 minutes.


11. Add fish cake and boil it for 2 minutes, then mix it with ramen, eggs, tea bag, fried dumplings, and green onions to make the seasoning simmering for a while.



12. Add water when the soup is low because it is boiled.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/12   »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
글 보관함