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노각무침[Seasoned yellowish overripe cucumbers]



오독오독한 식감이 매력적인 노각무침 만드는 법입니다. 노각무침을 만들어두면 집에 별다른 나물이 없어도 간단하게 뚝딱 비빔밥을 만들어 먹을 수 있는데요, 식감도 좋고 맛도 매콤새콤하여 입맛을 돋우기에 아주 좋은 음식이에요.



 


손질한 노각 800g, 꽃소금( 절임용) 2Ts, 식초 5Ts


고춧가루  2Ts, 고추장 1Ts, 매실청 2Ts, 설탕 1Ts, 꽃소금 1/2Ts, 다진마늘 1Ts, 파 2Ts, 참기름, 깨소금


 


만들기

 


1. 노각을 깨끗하게 씻은 후 껍질을 벗겨줍니다. 

 


2. 적당한 길이로 잘라 0.5  × 1cm 정도의 굵기로 썰어주세요. 


 

3. 꽃소금( 절임용) 2Ts, 식초 5Ts를 넣고 버무린후 15분간 절여줍니다.


 

4. 고루 절여지도록 7분정도 지난후  뒤적여줍니다.

 


5. 절여진 노각을 면보에 넣고 꼮 짜주세요.


 

6. 물기를 제거한 노각에 먼저 고춧가루를 넣고 고춧가루를 입혀줍니다.



7. 고추장, 매실청, 설탕, 꽃소금, 다진마늘, 다진파 를 넣고 버무린 후 참기름, 깨소금을 넣고 살짝 버무려주세요. 



 [English Recipe]



This food has attractive texture. If you store it in your refrigerator, You can make bibimbap simply without other vegetables at home. It's delicious and spicy, so it's very good for your appetite.



 Ingredient



800g of yellowish overripe cucumbers, 2Ts of Kosher salt(for pickle), 5Ts of Vinegar, 2Ts of Red pepper powder, 1Ts of redpepper paste, 2TS of plum extract, 1Ts of sugar, 1/2Ts of Kosher salt, 1Ts of Grined Garlic, 2Ts of spring onion, Sesame oil, Grined Sesame



 Recipe



1. Wash the yellowish overripe cucumbers, clean and peel them. 



2. Cut into appropriate lengths and slice into 0.5 × 1cm thick pieces.



3. Add 2Ts of Kosher salt & 5Ts of vinegar and marinate for 15 minutes.



4. Wait 7 minutes to evenly marinate before mixing once.



5. Squeeze the pickled yellowish overripe cucumbers in a cotton cloth.


6. Put chili powder on the dried yellowish overripe cucumbers first and coat it.


7. Mix with red pepper paste, plum, sugar, Kosher salt, chopped garlic, minced green onion, then lightly mix with sesame oil and sesame salt.

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