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쫄면



맵고 쫄깃한 면이 매력적인 쫄면입니다. 그 탱글탱글하고 쫄깃한 면발과 매콤새콤달콤한 양념장을 보면 입안에 침이 절로 고이는 것 같아요. 오늘 저희는 황태포로 양념을 해서 그 맛을 더 더해보았어요.




 

 쫄면 2인분, 황태포 20g, 오이 1/2개, 양파 1/2, 양배추 2장, 콩나물 100g, 당근 1/3개, 황태포 20g

 고춧가루 2Ts, 고추장 5Ts, 진간장 1 1/2Ts, 설탕 2Ts, 사과즙 (사과)1/2개, 다진마늘 1Ts, 식초 4Ts, 매실청 2Ts, 깨소금

 

 


만들기

 

 

1. 사과 반개를 강판에 갈아 체에 받쳐 즙을 내줍니다.

 

 

2. 고춧가루, 고추장, 진간장, 설탕 , 사과즙 (사과), 다진마늘, 식초 , 매실청, 깨소금을 넣고 20분간 양념장을 만든 뒤 숙성 시켜줍니다.

 

 

3. 콩나물 뿌리부분을 잘라내고 끓는 물에 콩나물을 넣고 끓기시작 5분정도 삶은 후 바로 찬물에 헹구어 체에 받쳐줍니다. 

 

 

4. 오이와 양배추, 당근, 양파는 채를 썰어주세요.

 

 

5. 양배추는  찬물에 담가 싱싱하게 만들어줍니다. 

 

 

6. 양파는 찬물에 10분정도 담가 양파의 매운기를 빼줍니다.

 

 

7. 황태포는 물에 담구었다 바로 건져 물기를 짜줍니다.

 

 

8. 황태포에 2Ts의 양념장을 넣고 버무려주세요.

 

 

9. 쫄면에 물기를 적신후 비벼서 면을 떼어줍니다.

 

 

10. 끓는 물에 쫄면을 넣고 면이 투명해지도록 끓기시작 1~2분간 삶아줍니다. 

 

 

11. 삶아진 쫄면은 흐르는 물에 비벼가며 전분기를 씻어 체에 받쳐 물기를 빼주세요.

 

 

12. 용기에 쫄면을 넣고  야채와  황태포, 계란, 깻잎, 양념을 얹어 줍니다. 

 


 [English Recipe]



The spicy and chewy noodles make it attractive. The chewy noodles and the sweet and sour seasoning make my mouth water. Today we added the taste of pollack in seasoning.



 Ingredient


 

Chewy Noodles for two person, 20g of Braised Dried Pollack, 1/2 Cucumber, 2 leaf of cabbage, 100 grams of bean sprouts, 1/3 of carrots, 1/2 of onion


 

2Ts of Red pepper Powder, 5Ts of Red pepper paste, one and half Ts of Soy Sauce, 2Ts of sugar, half of apple(for juice), 1Ts of minced garlic, 4Ts of vinegar, 2Ts of plum extract, Grined Sesame

 


 Recipe


1. Grate the apples on a steel plate and sieve the juice out

 

2. Put chili powder, red pepper paste, thick soy sauce, sugar, apple juice (apple), minced garlic, vinegar, plums, and sesame salt and make the seasoning. leave it about 20 minutes

 

3. Cut off the root of bean sprouts and boil it in boiling water for about 5 minutes, then rinse it in cold water and put it on a sieve. 

 

4. Slice cucumber, cabbage, carrot, and onion.

 

 

5. The cabbage is soaked in cold water to make it fresh. 

 

6. Soak the onions in cold water for about 10 minutes to remove the spicy taste of onion

 

 

7. Put the  Braised Dried Pollack into the water. Take it out right away and squeeze out the water.

 

 

8. Mix the sauce with the Braised Dried Pollack

 

 

9. Wet the chewy noodles and rub the noodles together.

 

 

10. Put the noodles in boiling water and simmer for 1-2 minutes until transparent. 

 

 

11. Rinse the boiled noodles in running water and sieve the water out.

 

 

12. Put the chewy noodles in the bowl and add the vegetables, yellow pepper, eggs, perilla leaves, and spices.

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