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연어덮밥[salmon rice]



오늘은 싱싱한 연어로 연어 덮밥을 만들어 먹어보았어요. 훈제연어보단 생연어를 사용하시는게 훨씬 맛있답니다.

데코레이션도 어렵지 않고, 레시피 자체도 간장을 만드는 것을 제외하면 만들기 쉬워서 누구나 도전해보실 수 있어요.



 


연어 320g, 밥 2공기, 양파 1개, 마른고추 1개, 마늘 3쪽, 진간장 6Ts,  물 2컵, 레몬, 다시마, 맛술 1Ts, 생강술 1Ts, 설탕 1/2Ts



만들기

 


1. 채썬 양파 1/2, 다시마,  마른고추, 마늘, 진간장,  물, 레몬, 다시마, 맛술, 생강술을 넣고 끓기시작하면 불을 중약불로 줄인후 10분간 끓여주세요.

 


2. 다시마를 꺼내고 3분간 더 끓여준 다음 체에 걸러주세요.

 

 


3. 남은 양파를 얇게 채를 썰어 차가운 물에 5분간 담구었다 체에 걸러 물기를 빼줍니다.


 


4. 연어를 자른후 레몬즙을 뿌려 잠시 재워둡니다.


 


5. 간장소스에 설탕을 넣고 섞어주세요.


 



6. 그릇에 밥 1공기를 넣고 간장소스를 뿌린 뒤 연어와 양파, 어린잎 채소, 와사비를  얹어줍니다.




 [English Recipe]


Today, we made and ate salmon rice with fresh salmon. It is much more delicious to use raw salmon than smoked salmon.
Decorations are not difficult, and recipes are easy to make, except making soy sauce.



 Ingredient


320g of salmon, two servings of rice, 1 Onion, 1 dried pepper, 3 pieces of garlic, 6Ts of dark soy sauce, 2Cup of water, lemon, kelp, 1Ts of cooking wine, 1Ts of ginger alcohol, 1/2Ts of sugar

 



  Recipe

 


1. Boil Half of onion with sliced, kelp, garlic, soy sauce, water, lemon, Cooking wine, ginger alchol and reduce heat to medium low heat and simmer for 10 minutes.



2. Remove kelp, simmer for 3 more minutes, then sieve.



3. 3. Slice the remaining onions thinly and soak in cold water for 5 minutes and sieve the water out.




4. After cutting the salmon, marinate it with lemon juice.




5. Mix sugar in soy sauce.




6. Put 1 bowl of rice in a bowl and sprinkle soy sauce. Top with salmon, onions, young leaf vegetables, and Wasabi.



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