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자몽젤리[Grapefruit jelly]



상큼한 자몽젤리에요. 자몽껍질을 그릇으로 사용하여 만들어보았어요. 과육을 넣어서 만드는 방법과, 젤리만 넣는 방법 두가지를 만들어보았어요. 지금은 날이 더워서 힘들지만 나중에 선선해지면 선물로도 좋을것 같은 음식입니다





 


자몽 3개,  꿀 4Ts,  설탕 1Ts, 레몬즙 1 1/2Ts, 자몽에이드 3/4컵, 자몽쥬스 1/4 컵, 판젤라틴 4g, 베이킹소다, 천일염



 


만들기


 


1. 자몽을 베이킹소다와 천일염을 섞어 문질러 씻어줍니다.

 


2. 자몽을 세로로 자른후 도구를 이용하여 과육을 파냅니다.

 


3. 자몽의 속껍질을 제거해주세요.

 


4. 자몽과육에 꿀을 넣고 젤라틴을 불리는 동안 재워 주세요.

 


5. 자몽의 속껍질을 제거한 짜투리 부분을 체에 받쳐 즙을 짜주세요.

 


6. 차가운물에 판젤라틴을 10분간 담구워 불려줍니다.

 


7. 자몽즙 1/4컵에 불린 젤라틴을 넣고 전자레인지에 40초정도 돌려줍니다. 

 


8. 식힌 자몽즙과 자몽에이드, 레몬즙, 설탕을 넣고 섞어주세요.

 


9. 자몽 껍질에 꿀에 절인 과육을 넣고 섞어놓은 재료를 부어주세요. 

 


10. 자몽껍질에 남은 섞어놓은 재료를 부어줍니다.


 

11. 냉장고에서 4시간이상 굳혀줍니다.



 [English Recipe]



It's a fresh grapefruit. I tried making grapefruit shells out of bowls. I've made two ways to make pulp and jelly. It is hard because of hot weather, but if it is cool later, it may be good as a gift.



 Ingredient



3 grapefruits, 4Ts Honey, 1Ts of sugar, 1 1/2Ts of lemon juice, 3/4cup of Grapefruit ade, 1/4cup of grape fruit juice, 4g of gelatine sheet, baking soda, bay salt



 Recipe

 


1. Scrub grapefruit by mixing baking soda and a bay salt.




2. Cut grapefruit lengthwise and use a tool to dig out pulp.




3. Remove the inner bark of grapefruit.




4. Add honey to grapefruit and marinate while soak gelatin in water.




5. Sieve the remaining grapefruit and squeeze the juice.




6. Macerate the pan gelatin in cold water for 10 minutes.




7. Add soaked gelatin to 1/4 cup grapefruit juice and return to microwave for 40 seconds.




8. Add cooled grapefruit juice, grapefruitade, lemon juice, and sugar and mix.




9. Add honey-cooked pulp to grapefruit shell and pour mixture into it.




10. Pour remaining mixture into grapefruit shell.




11. Freeze the refrigerator for more than 4 hours.


 

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