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골뱅이 소면무침[Spicy Sea Snail salad] 



포차에 가면 자주 시켜먹게 되는 안주중 하나죠, 골뱅이 소면무침입니다. 골뱅이의 쫄깃한 식감과 매콤한 양념을 국수에 비벼 먹으면 정말 맛있죠? 이 무더위의 끝을 기념하며 골뱅이 소면무침과 술 한잔 어떠세요?




 


 


골뱅이 1캔, 소면 2인분, 오이 1/3개, 당근 1/4개, 양퍄 (소) 1/2개, 깻잎 6장,  양배추 1잎, 대파 1/3대 


소스 : 고추장 2Ts, 고춧가루 1Ts, 매실청 2Ts, 올리고당 1Ts, 설탕 1Ts, 식초 2Ts, 골뱅이 육수 2Ts, 꽃소금 1/2Ts, 


       다진마늘 1/2Ts, 참기름, 깨소금    ( 시중에서 판매하는 고추장일 경우 설탕량 줄이셔도 됩이다)



 


만들기


 


1. 골뱅이를 체에 받쳐 수분을 빼줍니다.


 

2. 대파는 심을 빼고 채를 썰어 5분간 물에 담가 매운기를 뺀 다음 체에 받쳐 물기를 빼줍니다.


 

3. 양파도 채를 썰어 5분간 물에 담가 매운기를 뺀 다음 체에 받쳐 물기를 빼줍니다.

 


4. 당근과 오이는 어슷썰기로 썰어주세요. 


 

5. 양배추와 깻잎도 채를 썰어주세요.


  

6. 고추장, 고춧가루, 다진마늘, 매실청, 올리고당, 설탕, 식초, 골뱅이 육수, 참기름, 꽃소금을 넣고 잘 섞어 양념장을 만들어 줍니다. 


 


7. 용기에 채소와 골뱅이, 양념을 넣고 버무린 후 깨소금을 넣어줍니다. 


 

8. 약간의 소금을 넣은 물이 끓기 시작하면 소면을 넣고 물이 끓기 시작하면 약간의 물을 붓는 과정을 3번 반복하며 끓여줍니다.

 


9. 국수는 바로 흐르는 물에 비벼가며 씻은 후 체에 받쳐 물기를 빼주세요.


 

10. 약간의 참기름을 붓고 섞어줍니다.


 

 11. 용기에 면과 골뱅이 무침을 올려주세요. 



 [English Recipe]



It's one of the main dishes you get when you go to a Korean style pub. Isn't it really good to mix whelk's chewy texture and spicy seasoning with noodles? How about a Spicy Sea Snail salad and a drink to celebrate the end of this heat wave?



 Ingredient



a can of whelk, Thin Noodles for two, 1/3 of cucumber, quater of carrot, half of small onion, 6 perilla leaves, 1 leaf of cabbage, 1/3 spring onion


Sauce :  2Ts of Red pepper Paste, 1Ts of red pepper powder, 2Ts of Plum Extract, 1Ts of oligosaccharide, 1Ts of sugar, 2Ts of Vinegar, 2Ts of Whelk Stock, 1/2Ts of Kosher salt,


1/2 Ts of Grined garlic, Sesame oil, Grined Sesame




 Recipe




1. Sieve the whelk out of the water.



2. Chop green onions and soak in water for 5 minutes, then sieve the water out.



3. Chop the onions and soak them in water for 5 minutes, then sieve the water out.



4. Slice carrot and cucumber diagonally.



5. Shred cabbage and perilla leaves.



6. Add the sauce ingredients and mix them well to make the marinade.



7. Mix vegetables, golbaengi and seasonings in a bowl and add sesame salt.



8. When the water with a little salt starts to boil, add the noodles and when the water starts to boil, repeat the process of pouring some water three times.



9. Rub cooked noodles right away into running water and drain with a sieve.



10. Pour some sesame oil and mix.



11. Place noodles and Whelks in bowl.

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