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뢰스티[roesti]
청와대 만찬의 음식으로 나온뒤 관심을 많이 받은 요리 뢰스티입니다. 스위스에서는 워낙 유명한 요리라 그런지 믹스도 있던데, 오늘 저는 믹스를 사용하는 대신 제철 감자를 사용하여 쉽게 만드는 레시피로 접근해보았어요.
만들기 굉장히 쉬운데도, 만찬에 나온 요리라 그런지 괜히 있어보이는게 마음에 드네요. 앞으로도 종종 해먹을 것 같습니다. 브런치로 드시는 것도 좋은 것 같아, 꼭 만들어보시길 추천드려요.
감자 3개, 모짜렐라치즈 100g, 베이컨 6장, 마늘 5쪽, 팔마산치즈, 계란 2개, 후추, 소금
만들기
1. 마늘을 얇게 편을 썰어줍니다.
2. 베이컨은 굵게 채를 썰어 주세요.
3. 달구워진 팬에 베이컨과 편마늘을 넣고 바삭하게 볶아줍니다.
4. 감자는 강판을 이용하여 채를 썰어주세요.
7. 계란 후라이를 만들어 줍니다.
8. 접시에 요리를 담고 계란과 베이컨을 얹은 후 파마산치즈를 뿌려줍니다.
[English Recipe]
This is LöstI who received much attention after serving as a dinner food for Cheong Wa Dae. In Switzerland, there was a mix of dishes that are so popular that I approached them today using a recipe that is easy to make using steel potatoes instead of using a mix.
It's very easy to make, but I like it because it's from dinner. I think I will continue to do it often. I recommend you to try it for brunch, too.
Ingredient
3 potatoes, 100g of Mozzarella cheese, 6 slices of bacon, 5 garlic, Parmesan cheese, 2 eggs, pepper, salt
Recipe
1. Slice garlic thinly.
2. Cut bacon into thick strips.
3. Stir-fry bacon and garlic crisply in a roasting pan.
4. Slice potatoes with a plate.
5. Add mozzarella cheese, salt, and pepper to the chopped potato and mix.
6. Heat the pan with oil and add the appropriate amount of potatoes and fry them crisp.
7. Make fried eggs.
8. Put the dish on a plate, top with eggs, bacon, and garlic, and sprinkle with Parmesan cheese.
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