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오이지무침 (cucumber seasoned salad)

 

여름에는 아무래도 오이지 같은 반찬이 입맛을 돋워주죠. 시원하고 새콤한 맛이 매력이지만, 이를 매콤하게 무쳐먹으면 더 별미랍니다. 오늘은 오이지를 사용한 오이지무침 레시피를 알려드릴게요.

 

재료 


오이지 2개, 고춧가루 2&1/2Tbs, 설탕 1Tbs, 매실청 1&1/2, 멸치액젓 3/4Tbs, 다진마늘 1Tbs, 파 2Tbs, 깨소금, 참기름

 

 

만들기 


1. 오이지를 씻어 0.3 ~ 0.4mm두께로 썰어주세요.


2. 2~3번 헹군 후 물에 10분정도 담가 주세요.


3. 고춧가루, 다진마늘, 송송썬파, 멸치액젓, 매실청, 설탕을 넣고 양념장을 만들어주세요.

 
4. 염기가 빠지고 적당한 간이 되었을 때  물을 따라 버리고 살짝 헹구어주세요.


5. 면포를 이용하거나 손으로 꼭 짜주세요.

 

  
6. 양념에 오이지를 넣고 버무려주세요.

 

 

7. 깨소금과 참기름을 넣고 버무려주세요.

 

 

 [English Recipe]


In summer, side dishes like cucumbers stimulate your appetite. The cool and sour taste is attractive, but it's more delicacy if you eat it spicy. Today, I'll show you the recipe for seasoned cucumber with cucumber.

 

 Ingredient

 

2 cucumbers pickled in saltm 2 & Half Tbs of Red pepper powder, 1Tbs of sugar, 1&Half Tbs of Plum syrup, 3/4Tbs of Myeolchi aekjeot, 1Tbs of Grind Garlic, 2Tbs of Spring onion, Grind Sesame, Sesame oil

 


  Recipe


1. Wash cucumber and cut into 0.3 to 0.4mm thickness.
 

2. Rinse 2-3 times and soak in water for about 10 minutes.

 
3. Add Red pepper powder, minced garlic, Chopped Spring onion, Myeolchi aekjeot, plum syrup, and sugar to make the sauce.


4. When the Cucumber has been properly seasoned, drain and rinse lightly.


5. Use a cotton cloth or squeeze it with your hands.
 

6. Mix the cucumber in the seasoning.

 
7. Mix sesame salt and sesame oil.

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