티스토리 뷰

수박레몬샤베트



글자 그대로의 폭염입니다. 너무 더워서 식사를 챙기기는 커녕 수분을 챙기기에도 벅찬 더위인것 같아요.

오늘은 그런 더위에 조금이라도 수분섭취와 입맛을 돌릴 수 있을만한 시원한 과일샤베트를 준비해보았어요.

수박과 레몬이라는 여름에 잘 어울리는 과일들로 만드는 레몬수박 샤베트입니다.




 


수박 600g,  레몬 1/2개, 설탕 20g, 




만들기



1. 수박을 잘라 씨를 빼줍니다.



2. 수박에 설탕과 레몬반개를 즙을 내어 믹서기를 이용하여 갈아줍니다. 



3. 용기에 수박주스를 넣고 4시간정도 얼려주세요.



4. 냉장고에서 꺼내어 포크를 이용하여 긁어 준 후 다시 냉장고에서 2시간 동안 얼려주세요. 이과정을 한번 더 반복하여 줍니다.



5. 그릇을 미리 냉장고에서 차게 식힌 후 수박 샤베트를 담아줍니다. 



 [English Recipe]


It's literally a heat wave. It's so hot that it's too hot to eat anything but water.
Today, we have prepared a cool fruit sherbet that will allow us to drink and taste any more.
It is lemon watermelon sherbet, which make watermelon and lemon that go well together in summer.



 Ingredient


 

600g of water melon, half of lemon, 20g of sugar



 Recipe



1. Cut the watermelon and remove the seeds.



2. Put sugar and Squeeze half a lemon into the watermelon and grind it using a blender.



3. Freeze watermelon juice in a bowl about 4 hours.



4. Remove container from refrigerator, scrape once with fork and freeze back in refrigerator for 2 hours. Repeat this correction one more time. 


5. Cool the bowl in advance in the refrigerator and put watermelon sherbet. 

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/11   »
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
글 보관함