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체리가나슈타르트
마트에 체리가 잔뜩 나왔더라구요. 아무래도 겨울디저트의 과일여왕이 딸기라면, 여름은 체리가 아닐까 생각합니다.
생으로 먹어도 맛있지만, 저는 이번에 가나슈타르트를 해서 함께 만들어봤어요. 쉽게 만드는 가나슈 필링레시피도 추가해보았으니 여러곳에 응용하시면 좋을 것 같습니다.
재료
시트지 ; 버터 75g, 설탕 24g, 소금 1g, 박력분 80g, 강력분 14g, 아몬드파우더 10g, 코코아파우더 13g, 계란노른자 1개
가나슈 재료 : 다크 초코렛 320g, 생크림 250g
과일 : 데리웨어, 체리, 블루베리
만들기
1. 실온에 10분간 놓아 둔 버터에 설탕을 넣고 설탕이 녹도록 섞어줍니다.
2. 버터에 계란노른자를 넣고 섞어주세요.
3. 박력분, 강력분, 아몬드파우더, 코코아파우더 가루류를 체쳐줍니다.
4. 체친 가루류와 소금을 버터에 넣고 섞은 후 가볍게 뭉쳐 랲을 씌워 냉잡고에서 하룻밤 휴지시켜줍니다.
5. 너무 단단하게 굳었으면 방망이를 이용하여 두들겨 사용합니다.
6. 휴지시킨 반죽은 덧가루를 조금 뿌리고 타르트지의 크기대로 밀대로 밀어 타르트지에 얹고 타르트지의 형태를 만들어줍니다.
7. 타르트지 바닥부분에 포크를 이용하여 여러군데 구멍을 낸 후 누름돌을 깔아줍니다.
8. 180°로 예열된 오븐에서 15분간 구워줍니다.
9. 초코렛을 용기에 담고 랲을 씌운후 이쑤시개등을 이용하여 구멍을 내줍니다.
10. 전자레인지에서 2분간 녹인후 꺼내어 잘 섞은 다음 1분간 다시 돌려줍니다.
11. 생크림도 30초간 전자레인지에서 데운 뒤, 초코렛에 조금씩 넣어가며 잘 섞어줍니다.
12. 열기가 식은 타르트지에 가나슈를 붓고 냉장고에서 1시간정도 굳혀주세요.
13. 가나슈 타르트를 꺼내어 과일을 얹어 플레이팅을 해줍니다.
[English Recipe]
There was a lot of cherries in the mart. If the fruit queen of winter dessert is strawberry, I think summer is cherry.
It's delicious to eat raw, but I've done ganache tart this time and made it together. I've added the easy-to-cook ganache filings recipe, so it would be great to apply it in many places.
Ingredient
Tart Sheet: 75g of butter, 24g of sugar, 1g of salt, 80g of soft flour, 14g of strong flour, 10g of almond powder, 13g of cocoa powder, 1 yolk
ganache Filling : 320g of Dark Chocolate, 250g of whipping Cream
Decoration: Delaware grape, cherry, blueberry
Recipe
1. Add sugar to the butter set at room temperature for 10 minutes and mix to dissolve the sugar.
2. Add egg yolk to butter and mix.
3. Sieve soft flour, strong powder, almond powder, and cocoa powder.
4. Mix the sieved powder and salt in butter and cover lightly with a plastic wrap to rest overnight in the fridge
5. If it is too firm, beat it with a bat.
6. Sprinkle a little bit of powder on top of the dough and push it with a rolling pin to form a tart sheet.
7. Use a fork in the bottom of the tart sheet to drill holes in several places, and then spread a pushstone.
8. Bake in preheated 180° oven for 15 minutes.
9. Put chocolate in a container and wrap it in a wrap and use toothpick to make holes.
10. Dissolve in microwave for 2 minutes, remove, mix well, then turn again for 1 minute.
11. Heat the whipped cream in the microwave for 30 seconds and mix it well by adding it to the chocolate little by little.
12. Pour ganache fillings on a cold tart sheet and firm in refrigerator for 1 hour.
13. Take out the ganache tart and put fruit on the plate.
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