티스토리 뷰




두부김치 만들기


한국에서 가장 인기있는 반찬중 하나인 두부김치입니다. 술안주로도 인기있는 두부김치는 만들기도 간단하면서 호불호도 타지 않는 무난한 음식인것 같아요. 자극적이지 않으면서도 쉽고 간단하게 즐길 수 있는 레시피로 만들어 보았습니다.


재료 


두부 450g, 김치썬것 2C, 돼지고기 300g, 고춧가루 1Ts, 새우젓 1/2 Ts, 물 1컵, 김치국물 1/3C, 생강술 2Ts, 참기름, 깨소금

다진마늘 2Ts, 양파 1개, 파, 후추


만들기


 1. 양파와 돼지고기, 김치는 적당한 크기로 잘라줍니다.


 2. 두부는 0.7cm정도의 두께로 썰어준 후 용기에 넣고 참기름과 약간의 소금을 바른후 전자레인지에서 2분간 돌려줍니다.

 

 3. 달구워진 팬에 식용유와 다진마늘, 파, 양파 1/2을 넣고 볶아줍니다.

 

 4. 야채기름이 만들어지면  돼지고기와 생강술, 후추, 새우젓을 넣고 볶아줍니다.   


 5. 돼지고기에 양념이 배어들면 김치와 김치국물, 고추가루, 물을 넣고 끓여주세요. 


 6. 물이 반으로 줄어들면 남겨둔 양파을 넣고 뒤적여가며 볶아줍니다.


 7. 기호에 맞게 간을 한후 파, 참기름, 깨소금을 넣어줍니다.


<English Recipe>


<Ingredients>


450g of tofu, 2 Cup of Chopped kimchi, 300g of pork, 1/2 Ts of red pepper powder, 1/2 Ts of pickled shrimp, 1 cup of water, 1/3 cup of Kimchi Stock, 2Ts of ginger alchol, sesame oil, sesame salt
2Ts of Minced garlic, 1 onion, green onion, pepper

<Recipe>

1. Cut onions, pork, and kimchi into appropriate sizes.

2. Cut tofu into 0.5cm thick pieces and put it in a container bowl, add sesame oil and a little salt and Cook in the microwave for two minutes.

3. Stir-fry the cooking oil, minced garlic, green onion and onion  in a pan.

4. When vegetable oil is made, add pork, ginger, pepper, salted shrimp and stir-fry. 

5. When the pork is full of seasonings, add kimchi, kimchi stock, red pepper powder, and water and boil. 

6. When the water is cut in half, add the left onion and stir-fry it as you move it.

7. season it to your liking and add green onion, sesame oil, and sesame salt.


공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/12   »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
글 보관함