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궁중떡볶이 만들기



저희 채널 이름에 가장 잘어울리는 요리중 하나에요. 정말로 수랏상에 올랐다는 궁중 떡볶이입니다. 맵지않고 순해서 남녀노소 다 즐기기에도 좋고 야채도 많이 들어있어 아이간식뿐만 아니라 건강식으로도 더할나위가 없어요. 야채를 따로볶는게 조금 번거롭지만 그 외에는 어려울것 없는 요리에요.



재료 

 

떡가래 320g, 살치살 200g, 표고버섯 4개, 양파 반개, 당근 60g, 데친브로콜리 50g,  파 1대

소고기양념 : 진간장 1/2Ts, 설탕 1/3Ts, 다진마늘 1/3Ts,  참기름, 후추

진간장 1Ts,  다진마늘 2Ts, 설탕 1Ts, 굴소스 1Ts, 물 1컵, 진간장 2Ts, 꿀 3Ts, 참기름, 깨소금 

 

만들기

 

1. 키친타올을 이용하여 소고기의 핏물을 빼줍니다. 


2. 떡가래를 적당한 크기로 잘라주세요. 


3. 물에 떡을 넣고 10분간 담구어주세요. 


4. 당근, 양파, 대파, 표고버섯은 떡갈래와 비슷한 크기로 썰어줍니다.

 

5. 소고기도 떡가래와 비슷한 길이로 잘라 진간장 1/2Ts, 설탕 1/3Ts

   다진마늘 1/3Ts,  참기름, 후추에 버무려 10분간 재워둡니다. 


6. 기름을 두른  팬에 양파와 약간의 소금을 넣고 살짝 볶아줍니다.  


7. 당근과 대파도 약간의 소금 간을 하여 살짝 볶아주세요. 


8. 달구워진 팬에 재워둔 소고기와 버섯을 넣고 살짝 볶아줍니다.


9. 팬에 물1C에 진간장 1Ts,  다진마늘 2Ts, 설탕 1Ts, 굴소스 1Ts 넣고 끓기 시작하면 불린 떡가래를 넣어줍니다.


10. 끓기 시작하면 불을 줄이고 떡가래에 간이 배이도록 졸여주세요. 


11. 떡가래에 소스가 자작해지면 야채와 소고기볶은 것을 넣고 버무려줍니다.


12. 진간장 2Ts, 꿀 3Ts, 참기름, 후추를 넣고 버무려준 후 깨소금을 뿌려줍니다.



<English Recipe>



This dish was actually eaten by kings and royalty in Korea. Unlike tteokbokki in many Korean media, it is also a soy sauce base with a large cut of vegetables.This is not spicy food, but it is soft food that I recommend to those who think Korean food is too spicy to challenge.



Recipe

200g of Bar rice cake, 200g of Chuck Flap Tail, 4 mushrooms, half onion, 60g of carrots, 50g of blanched broccoli, and a green onion.
Beef Spices : 1/2 Ts of thick soy, 1/3 Ts of sugar, 1/3 of minced garlic, sesame oil, and pepper.
1 Ts of thick soy, 2Ts of minced garlic, 1Ts of sugar, , 1Ts of oyster sauce, Cup of water. 

2 Ts of thick soy3Ts of honey , sesame oil, and sesame


Recipe

1. Use a kitchen towel to remove the blood of the beef. 

2. Cut the rice cake pieces into appropriate sizes. 

3. Put the rice cake in the water and let it go for 10 minutes. 

4. Cut carrots, onions, green onions, and shiitake into similar sizes as rice cake pieces.

5. Cut beef into strips similar to the length of a rice cake and add a third of the soy sauce, 1/3 Ts, and 1/3 of sugar.
Mix with 1/3 Ts of minced garlic, sesame oil, and pepper and let stand for 10 minutes. 

6. Put onions and some salt in an oiled pan and slightly stir-fry. 

7. Put some salt in the carrot and the green onion and stir-fry them lightly. 

8. Put the beef and mushrooms in a pan that is grilled by the moon and then stir-fry slightly.

9. Put the 1°C of the pan with the appropriate soy sauce of 1°C, daji of minced garlic, 1 1 of sugar, and 1 1 of oyster sauce and then add the rice flour.

10. When it starts to boil, reduce the heat and reduce it to a double. 

11. When the sauce is marinated on a rice cake, add the vegetables and beef to mix.

12. Mix and sprinkle salt sesame with the sauce of murine soy sauce 2 Ts, honey 3, sesame oil, and pepper.


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