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묵밥



일년중 가장 덥다는 대서가 지났는데도 아직도 끈적이는 이 습기와 날씨는 힘들게만 느껴집니다. 더위에 자꾸 입맛도 잃어가는 요즘, 그래도 역시 여름철 입맛을 돋우는 데에는 목을 축일때 느껴지는 시원함과 부드러움이 최곤것 같아요.

오늘은 입맛을 돋울 수 있도록 밥을 말아 후루룩 시원하게 먹을 수 있는 묵밥입니다. 






 


묵 500g, 멸치 10 마리, 다시마, 김치 100g, 계란 2개, 양파 1/4개, 오이 1/3개


파 1/2개, 마른고추 1개, 마늘 3쪽, 맛간장(집간장) 1/2Ts, 참기름, 소금 약간, 설탕 약간, 김가루, 물 1.2L


 


 


만들기

 


1. 멸치의 내장을 빼고 마른팬에 살짝 볶아 비린내를 제거해 주세요


 


2. 물 1.2L에 마른고추, 파, 편썬 마늘, 양파, 다시마, 멸치를 넣고 끓기 시작하면 불을 중 약불로 줄이고 10분간 끓인 후 다시마를 꺼내 줍니다. 



 


3. 다시마를 꺼내고 5분간 멸차를 더 끓여 준 후 식혀줍니다.


  


4. 체에 거른 육수에 맛간장과 소금으로 기호에 맞게 간을 한 후 냉장고에 넣어 차게 만들어 주세요.


 

5. 계란에 약간의 소금을 넣고 풀어줍니다.

 



6. 약간의 기름을 바른 팬에 지단을 부쳐줍니다.

 



7. 지단과 오이는 채를 썰어주세요.


 


8. 김치의 속을 제거한 후 채를 썰어 설탕과 참기름을 넣고 무쳐줍니다.


 


9. 묵은 먹기 좋은 크기로 썰어 약간의 소금과 참기름을 넣고 부서지지 않게 무쳐주세요.

 

 


10. 냉장고에 보관하여 굳은 묵은 끓는 물에 살짝 데친 후 식혀서 사용합니다.

 

 


11. 용기에 묵과 김치, 지단, 김가루를 얹고 차가운 육수를 부어줍니다.



 [English Recipe]



The heat of the year has passed and the sticky humidity and weather still feels hard. These days when I keep losing my appetite in the heat, I think the cool and soft feeling I feel when I mop my throat is still stimulating the summer appetite.
Today, you can enjoy a refreshing meal with rice rolled to enhance your appetite.



 Ingredient



500g of Acorn Jelly, 10 anchovies, kelp, 100 grams of kimchi, 2 eggs, 1/4 of onions, 1/3 of cucumbers


1/2 green onions, 1 dried red pepper, 3 slices garlic, 1/2Ts  of soy sauce, sesame oil, a bit of salt, a little bit of sugar, little bit of Seaweeds, 1.2L of water




 Recipe



1. Remove the entrails of anchovies and stir-fry them lightly in a dry pan to remove the fishy smell.




2. When start boiling add dried red pepper, green onion, garlic, kelp, and anchovies in 1.2L of water, reduce the heat to medium low and simmer it for 10 minutes, then remove the kelp. 




3.After Take out the kelp, boil it for 5 minutes more, and cool it down.




4. Season the stock with seasoned soy sauce and salt to taste and cool it in the refrigerator.




5. Put some salt in the egg and mix it.




6. Post the fried pan to a lightly greased pan.




7. Slice the fried egg and cucumbers.




8. After removing the seasonings of kimchi, slice it and mix it with sugar and sesame oil.




9. Cut Acorn Jelly into old east-eating sizes, add a little salt and sesame oil, and beat to keep from breaking.




10. Store in refrigerator and blanch it lightly in boiling water before it cools.




11. Put kimchi, Sliced Fried Egg, and Sliced SeaWeeds in a bowl and pour cold broth.

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