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전복간장찜
요즘 즐겨보는 요리프로가 수미네 반찬인데, 정말 손이 빠르시더라구요 ㅋㅋㅋ 전복요리는 간단하고 맛도 있을것 같아서 얼른 도전해보았습니다. 요즘 너무 더운 이 시기에 기력을 보강하기에 좋은 음식인것 같아요.
재료
전복 4마리, 양조간장 3Ts, 꿀 2Ts, 물 100ml, 참기름, 깨소금
만들기
1. 솔로 전복을 깨끗하게 씻어주세요.
2. 수저를 이용하여 전복을 분리한 후 내장을 떼어 전복죽을 만들때 사용합니다
3. 내장을 분리한 후 전복의 이빨을 잘라내고 앞 뒤로 칼집을 내 줍니다.
4. 팬에 물, 양조간장, 꿀, 전복을 넣고 4~5분간 졸여주세요.
5. 끓는 조림간장을 전복위에 끼얹어가며 졸여줍니다.
6. 참기름과 깨소금을 뿌려줍니다.
[English Recipe]
These days, my favorite cooking program is Sumi's side dish, but her hands are really fast. LOL I think abalone dish is simple and tasty so I tried quickly. It's so hot these days that I think it's a good food to boost my energy.
Ingredient
4 abalones, 3Ts of brewed soy sauce , 2Ts of honey, 100 ml of water, sesame oil, Grined Sesame
Recipe
1. Wash the abalone clean using brush
2. Use a spoon to remove abalones and remove their guts to make abalone porridge.
3. Cut the teeth of the abalone and make a cut back and forth.
4. Put water, brewed soy, honey, and abalone in a pan and reduce to 4 to 5 minutes.
5. Pour boiling soy sauce over the whole bowl and reduce it.
6. Sprinkle with sesame oil and sesame salt.
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