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가지밥 [Rice with Eggplant]

 

 

가지철이네요. 저희 가족중엔 예전에 가지를 편식하는 사람이 있었지만, 그 편식을 고쳐준 고마운 요리를 오늘 올려볼까 합니다. 바로 가지밥이에요. 짭짤한 양념장과 함께 여름 제철가지를 즐길 수 있는 요리입니다.

 

 

  

 

불린쌀 1 1/2컵, 가지 1개, 돼지고기 120g, 대파 1개, 식용유 4Ts, 진간장 4Ts, 

 

 

양념 : 다진부추 2Ts, 설탕 1/3Ts, 다진마늘 1/3Ts, 진간장 2Ts, 고춧가루 1Ts, 참기름, 깨소금

 

 

 

만들기

 

 

1. 쌀을 깨끗이 씻어 30분정도 불려주세요.

 

 

 

2. 가지를 반달 모양으로 썰어줍니다. 

 

 

 

3. 대파와 부추를 송송 썰어주세요. 

 

 

 

4. 돼지고기는 1×1크기로 썰어줍니다.

 

 

 

5. 기름을 두른팬에 대파를 넣고 살짝 볶아 파기름을 만든 후 돼지고기를 넣고 살짝볶아주세요.

 

 

 

6. 가지를 넣고 살짝 볶아줍니다.

 

 

 

7. 가지를 팬의 가장자리로  밀고 팬 중앙에 진간장을 부어 불맛을 내줍니다.

 

 

 

8. 진간장이 부글부글 끓기 시작하면 가지를 살짝 볶아줍니다.

 

 

 

9. 밥솥에 불린쌀, 가지볶은 것을 넣고 재료가 잠길 정도의 물을 부은 다음 뚜껑을 닫고 끓여줍니다.

 

 

 

10. 다진부추 , 설탕, 다진마늘, 진간장, 고춧가루, 참기름, 깨소금을 넣고 섞어줍니다

 

 

 

11.밥물이 끓기 시작하면 불을 중 약불로 줄이고 15분간 뜸을 들여줍니다. 

 

 

 

12. 불을 끄고 2분간 뜸을 들여주세요.

 

 

 

 

 [English Recipe]

 

 

That's time to eat eggplant. There was once a family that was picky about Eggplant, but today I would like to try out a nice dish that fixed them. It's Rice with Eggplant. Enjoy the summer season with the Rice with Eggplant.

 

 

 Ingredient

  

 

1 1/2 cup of soaked rice, 1 eggplant, 120g of pork, 1 green onion, 4 Ts of cooking oil, 4 Ts of aged soy sauce, 

 

Seasoning : 2Ts of chopped chives, 1/3Ts of sugar, 1/3Ts of garlic, 2 Ts of thick soy sauce, 1 hot pepper, 1Ts of hot Chili pepper, sesame oil, Grined sesame

 

 

 

 

 Recipe

 

 

1. Wash the rice clearly and soaked in water for about 30 minutes.

 

 

 

2. Slice the eggplant into half moon shapes. 

 

 

 

3. Chop the green onions and chives. 

 

 

 

4. Cut the pork into squares that are good to eat.

 

 

 

5. Put green onions in an oiled pan and stir-fry them lightly to make the chinese style Green onion oil.

 

 

 

6. Add the eggplant and stir-fry slightly while the green onion is still in good taste.

 

 

 

7. Push the eggplant over the edge of the pan and pour the aged soy sauce over the center of the pan to give it a taste of fire.

 

 

 

8. When the soy sauce starts to boil, stir-fry them with the eggplant.

 

 

 

9. Put the soaked rice in the rice cooker and the fried eggplant in enough water to cover the ingredients, then close the lid and bring to a boil.

 

 

 

10. Mix chopped chives, sugar, minced garlic, soy sauce, hot chili powder, sesame oil, and grined sesame

 

 

 

11. When the rice water starts to boil, reduce the heat to medium low and let it steam for 15 minutes. 

 

  

 

12. Turn the heat off and let it steam for 2 minutes.

 

 

 

13. You can mix the cooked eggplant rice with soy sauce we just made.

 

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