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초계국수


여름의 차가운 음식중에 대표주자중 하나이죠, 초계국수입니다. 육수를 살얼음이 띌 정도로 시원하게 얼린 국물에 국수를 말아먹으면 한 여름 더위가 잊혀지는 기분이 들어요. 오늘은 건강에도 입맛돋우기에도 좋은 요리로 초계국수를 준비해보았습니다.



료 


닭  530g, 물 2.3L, 무 150g, 오이 1/3개


양파 1개, 파 1개,  마늘, 참기름, 소금 1/2


연겨자 1Ts, 설탕 1Ts, 집간장 1/2Ts, 식초 3Ts  


 


만들기


 


1. 닭의 기름기를 제거하여 손질한 뒤 깨끗하게 씻어주세요.



2. 냄비에 물을 붓고 닭을 쎈불에서 20분간 삶아줍니다.

 


3. 닭 냄새가 빠지게 뚜겅을 열고 5분간 끓인 다음 뚜껑을 닫고 15분간 끓여줍니다.



4. 삶고 있는 닭육수에 양파, 파, 마늘을 넣고 중불에서 15분간  끓여주세요.



5. 닭과 야채를 건진 후 육수를  냉장고에서 차게 식혀줍니다.

 


6. 무를 채를 썰어 소금을 넣고 10분간 절여준 다음 꼭 짜주세요.



7. 오이도 채를 썰어 준비합니다.



8. 닭이 한 김 식으면 쪽쪽 찢어 참기름 과 소금으로 간을 해줍니다.



9. 차게 식힌 육수를 면보에 걸러 기름기를 제거해줍니다.

 


10. 연겨자에, 설탕, 집간장, 식초를 넣고 잘 섞은 후 차게 식힌 육수에 넣고 섞어줍니다.

 


11. 약간의 소금을 넣은 끓는 물에 소면을 넣고 물이 끓어 오르면  1/4컵 정도의 물을 부어 주는 과정을 3번 반복한 후 찬물에 씻어줍니다. 

 


12. 면기에 소면을 담고 오이, 무, 양념한 닭을 얹은 후 육수를 부어주세요.



 [English Recipe]



 One of the most popular cold foods in summer is Chogye noodles. If I eat noodles in a cold broth, I feel like the summer heat is forgotten. Today, we prepared Chogye noodles as a healthy dish for summer.



Ingredient


530g of chiken, 2.3L of water, 150g of radish, 1/3 of cucumber, 1 onion, 1 spring onion, garlic, sesame oil, half Ts of salt, 1Ts of light mustard, 1Ts of sugar, 1/2Ts of soy sauce, 3Ts of vinegar



 Recipe



1. Remove the fat from the chicken, clean it, and wash it clean.


 

2. Pour water into a pot and boil the chicken over the center for 20 minutes.



3. Open the lid of the pot and simmer for 5 minutes, then cover the pot and simmer for 15 minutes.


 

4. Bring onion, green onion and garlic to a boil and simmer for 15 minutes over medium heat.


 

5. Remove chicken and vegetables and cool the stock in the refrigerator.



6. Cut the radish into strips, add the salt, marinate for 10 minutes, and squeeze with your hands to remove moisture.



7. Cut the cucumber into strips.



8. When the chicken cools down, tear it along the grain with your hands and season it with sesame oil and salt.

 

 

9. Drain cold broth on cloth to remove grease.



10. In a bowl, mix light mustard, sugar, home soy sauce and vinegar, then mix in chilled broth.

 


11. Put thin noodles in boiling water with a little salt and repeat the process of pouring about 1/4 cup of water three times and then rinse it in cold water.



12. Place thin noodles in a bowl, top with cucumbers, radish, and seasoned chicken, and pour in the stock.


  

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