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미역오이냉국[ Cold Cucumber and Seaweed Soup]
여름철엔 더위에 지쳐 요리를 만드는 생각조차 하기 힘들때가 있는데, 그럴때 입맛을 돋우기에도 좋고 간단하게 만들 수 있어 좋은 요리입니다. 시원하고 전자렌지를 사용하여 간단히 10분정도면 만들 수 있는 오이냉국이에요.
재료
미역 6g, 오이 1/3개, 멸치 7마리, 다시마, 청, 홍고추 각 1개
맛간장(집간장) 1/2Ts, 식초 3Ts, 액젓 2Ts, 다진마늘 1/2Ts, 설탕 1/2Ts, 물 6컵
만들기
1. 물 6컵에 멸치와 다시마를 넣고 끓기 시작하면 불을 중불로 줄이고 10분간 끓여줍니다.
2. 10분 뒤 다시마를 꺼내고 5분간 멸치를 더 끓여 준 다음 체에 받쳐 육수를 식혀줍니다.
3. 식힌 육수는 냉장고에 넣고 차게 만듭니다.
4. 미역을 물에 15분간 담구어 불려줍니다.
5. 흐르는 물에 바락바락 두 세번 주물러 씻은 후 꼭 짜 줍니다.
6. 미역을 용기에 넣고 랲을 씌운 후 요지를 이용하여 구멍을 낸 뒤 전자레인지에서 30초간 돌려주세요.
7. 미역은 찬물에 헹구어 열기를 식힌 다음 꼭 짜 주세요.
8. 미역에 설탕, 액젓, 맛간장(집간장) 을 넣고 조물거린 뒤 5분간 재워둡니다.
9. 오이는 채를 썰고 홍, 청고추를 어슷어슷하게 썰어줍니다.
10. 미역과 오이 청,홍고추를 넣고 차게 식힌 육수를 부은 다음 식초를 넣고 잘 섞어줍니다.
11. 냉국에 얼음을 띄울 경우 기호에 맞게 간을 더하여 주세요.
[English Recipe]
In the summer, it is sometimes difficult to even think about cooking because of the heat, but it is a good dish because it is easy and good to stimulate your appetite. It's cool and can be made in 10 minutes using a microwave oven.
Ingredient
6g of seaweed, 1/3 of cucumber, 7 anchovies, kelp, 1 of each green and red pepper
1/2 cup of soy sauce, 3 Ts of vinegar, 2 Ts of fish sauce, 1/2 Ts of chopped garlic, 1/2 Ts of sugar, 6 cups of water
Recipe
1. Put anchovies and kelp in the pot with 6 cups of water and when it starts to boil, reduce heat to medium heat and simmer for 10 minutes.
2. After 10 minutes, take the kelp out and boil the anchovies for 5 minutes more. Then Strain the stock through a sieve.
3. Cool the stock in the refrigerator.
4. Soak seaweed in water for 15 minutes.
5. Rub it two or three times under running water and squeeze it out.
6. Place seaweed in a container, Use a toothpick, etc. to make a hole in the plastic wrap and heat it in the microwave for 30 seconds.
7. Rinse seaweed in cold water to cool off, then squeeze out.
8. Add sugar, fish sauce, and soy sauce to the seaweed and marinate for 5 minutes after sampling.
9. Cut the cucumber into strips and cut the green pepper and red pepper into similar pieces.
10. Add seaweed, cucumber, red pepper, pour cold broth, add vinegar, and mix well.
11. When ice is served over a cold soup, add the sauce to taste.
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