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파프리카 소박이 [Stuffed Paprika with Chives Kimchi]


오늘은 파프리카를 활용한 상큼하고 고소한 파프리카 부추김치를 만들어 보겠습니다. 알록달록한 파프리카 속에 부추로 만든 양념을 가득 채워 새콤달콤하면서도 깔끔한 맛을 낼 수 있는 이 김치는 밥반찬으로도 아주 좋습니다.

재료   


파프리카 350g (약 20개), 다진 부추 2컵, 고춧가루 2큰술, 다진 마늘 1큰술, 다진 파 2큰술, 새우젓 1/2큰술, 멸치 액젓 2큰술, 매실청 3큰술, 생강청 1큰술, 설탕 1/2큰술, 소금 1/2큰술, 식초 2큰술

 

만들기 


1. 진미채를 물에 헹군 후 물기를 꼭 짜주세요.


2. 진미채를 먹기 좋은 크기로 잘라주세요.


3. 마른 팬에서 진미채의 수분을 적당히 제거해 주세요.


4. 중불에서 진미채를 볶아주세요.


5. 다진 마늘, 땅콩버터, 버터를 넣고 잘 섞으며 볶아주세요.


6. 소금과 요리당(또는 올리고당)을 넣어 간을 맞춰주세요.


7. 마지막으로 검정깨를 뿌려 완성하세요.

 

[English Recipe]


Today, we’ll be making a vibrant and flavorful Stuffed Paprika with Chives Kimchi. This dish uses colorful paprika filled with a spicy and tangy chive filling, creating a fresh and delicious kimchi that pairs perfectly with rice or as a side dish.

 

Ingredient


350g paprika (about 20 pieces), 2 cups chopped chives, 2 tablespoons gochugaru (Korean red pepper flakes), 1 tablespoon minced garlic, 2 tablespoons chopped green onion, 1/2 tablespoon salted shrimp, 2 tablespoons anchovy fish sauce, 3 tablespoons plum syrup, 1 tablespoon ginger syrup, 1/2 tablespoon sugar, 1/2 tablespoon salt,
2 tablespoons vinegar


Making


1. Soak the paprika in a vinegar-water solution for 3 minutes, then rinse them under running water.


2. Remove the stems of the paprika and cut a cross slit at the top. Remove the seeds from the inside.


3. Finely chop the chives and green onion.


4. In a bowl, mix the chopped chives, green onion, minced garlic, ginger syrup, plum syrup, salt, sugar, gochugaru, salted shrimp, and anchovy fish sauce until well combined.


5. Adjust the seasoning with salt to your taste.


6. Stuff the paprika with the chive filling.

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