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깻잎 어묵전 [Perilla Leaf and Fish Cake Pancakes]
오늘은 간단하면서도 풍미가 좋은 깻잎 어묵전을 만들어 보겠습니다. 어묵과 깻잎이 어우러져 고소하고 상큼한 맛을 동시에 느낄 수 있는 요리입니다. 매콤한 청양고추를 더해 더욱 감칠맛을 살렸습니다. 간단한 재료로 쉽게 만들 수 있어 반찬이나 간식으로도 딱이에요.
재료
어묵 4장, 깻잎 16장, 달걀 2개 + 노른자 1개, 부침가루 4큰술, 맛술 1큰술, 소금 약간, 다진 청양고추 2개, 식용유
만들기
1. 어묵을 뜨거운 물에 데쳐 기름을 제거해주세요.
2. 어묵을 적당한 크기로 잘라주세요.
3. 깻잎을 어묵 크기에 맞추어 잘라주세요.
4. 깻잎에 부침가루를 골고루 묻혀주세요.
5. 어묵을 깻잎으로 감싸 준비해주세요.
6. 볼에 계란, 맛술, 소금, 다진 청양고추를 넣고 잘 섞어주세요.
7. 팬에 식용유를 넉넉히 두르고 달궈주세요.
8. 깻잎으로 감싼 어묵에 달걀 물을 입혀주세요.
9. 중약불로 줄여 팬에 어묵전을 부쳐주세요.
10. 앞뒤로 노릇하게 익혀주세요.
11. 키친 타올에 올려 여분의 기름을 제거해주세요.
[English Recipe]
Today, we’re making flavorful and easy-to-prepare Perilla Leaf and Fish Cake Pancakes. The combination of savory fish cakes and fragrant perilla leaves creates a delicious dish, with a touch of spice from the chopped chili peppers. It’s perfect as a side dish or snack, and it’s quick to make!
Ingredient
4 sheets of fish cake, 16 perilla leaves, 2 eggs + 1 yolk, 4 tablespoons pancake flour, 1 tablespoon cooking wine, A pinch of salt, 2 chopped green chili peppers, Cooking oil
Making
1. Blanch the fish cakes in hot water to remove excess oil.
2. Cut the fish cakes into bite-sized pieces.
3. Trim the perilla leaves to fit the size of the fish cakes.
4. Coat the perilla leaves lightly with pancake flour.
5. Wrap the fish cakes with the perilla leaves.
6. In a bowl, mix the eggs, cooking wine, salt, and chopped chili peppers.
7. Heat a generous amount of cooking oil in a pan.
8. Dip the wrapped fish cakes in the egg mixture.
9. Lower the heat to medium-low.
10. Fry the pancakes until golden brown on both sides.
11. Place the pancakes on a paper towel to remove excess oil.
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