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매콤새콤 마라황과 [Spicy and Tangy Mala Huanggua]
얼마 전, 백종원님이 출연하는 '스트리트 푸드 파이터'를 오랜만에 다시 보다가 하얼빈 편에서 마라황과가 등장하더라구요. 불을 쓰지 않고도 만들 수 있는 이 요리는 매콤새콤한 맛이 더운 여름에 입맛을 돋우기에 아주 좋습니다. 그래서 오늘 한 번 준비해보았습니다.
재료
오이 2개, 양파 반개, 식초 2큰술 (양념장) ,식초 1큰술 (양파 절임) ,설탕 1과 1/2큰술 (양념장) ,설탕 1/2큰술 (양파 절임),
꽃소금 1/3큰술 (양념장), 꽃소금 1/2큰술 (오이 절임), 다진 마늘 1큰술, 두반장 1큰술, 고추기름 2큰술, 홍고추 1개,
청고추 1개
만들기
1. 오이를 반으로 갈라 속을 제거한 후, 적당한 크기로 썰어주세요.
2. 썬 오이에 꽃소금 1/2큰술을 뿌려 20분간 절여주세요.
3. 양파를 채 썰어 식초 1큰술과 설탕 1/2큰술을 넣은 물에 20분간 담가주세요.
4. 절인 오이와 양파를 체에 받쳐 물기를 빼주세요.
5. 두반장, 식초 2큰술, 설탕 1과 1/2큰술, 고추기름, 꽃소금 1/3큰술, 다진 마늘을 섞어 양념장을 만들어주세요.
6. 오이, 양파, 썬 고추, 그리고 양념장을 넣고 골고루 버무려주세요.
7. 기호에 맞게 소금으로 간을 조절해주세요.
[English Recipe]
Recently, while rewatching the show "Street Food Fighter" featuring Baek Jong-won, I was reminded of the Mala Huanggua dish that appeared in the Harbin episode. This dish, which requires no cooking, is a perfect way to stimulate your appetite on hot summer days with its spicy and tangy flavor. So, I decided to give it a try today.
Ingredient
2 cucumbers, Half an onion, 2 tablespoons vinegar (for dressing) ,1 tablespoon vinegar (for onion soaking) ,1 and 1/2 tablespoons sugar (for dressing) ,1/2 tablespoon sugar (for onion soaking) ,1/3 tablespoon fine salt (for dressing) ,1/2 tablespoon fine salt (for cucumber salting), 1 tablespoon minced garlic ,1 tablespoon Doubanjiang (fermented chili bean paste) ,2 tablespoons chili oil ,1 red chili ,1 green chili,
Making
1. Slice the cucumbers in half lengthwise and remove the seeds. Then cut them into bite-sized pieces.
2. Sprinkle 1/2 tablespoon of fine salt over the cucumber pieces and let them sit for 20 minutes.
3. Thinly slice the onion and soak it in a mixture of 1 tablespoon vinegar and 1/2 tablespoon sugar in water for 20 minutes.
4. Drain the salted cucumber and soaked onion in a colander to remove excess water.
5. Prepare the dressing by mixing Doubanjiang, 2 tablespoons vinegar, 1 and 1/2 tablespoons sugar, chili oil, 1/3 tablespoon fine salt, and minced garlic.
6. Toss the cucumber, onion, chopped red and green chilies with the dressing until evenly coated.
7. Adjust the seasoning with additional salt if needed.
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