티스토리 뷰

부드럽고 고소한 감자 베이컨 스프 [Creamy Potato Bacon Soup]


오늘은 부드럽고 고소한 감자 베이컨 스프를 만들어 보겠습니다. 이 요리는 감자와 베이컨의 풍미가 잘 어우러져, 더운 여름 동안 에어컨 바람을 많이 쐬어 목이 상한 분들에게 딱입니다. 이제 조금 선선해졌으니, 에어컨 바람에 지친 몸을 따뜻하게 데워줄 음식으로 제격이에요. 부드러운 생크림이 더해져 더욱 크리미한 맛을 느낄 수 있는 감자 베이컨 스프, 함께 만들어볼까요?


재료   


감자 3개 (약 420g), 물 400ml, 양파 1개, 편마늘 3개, 베이컨 100g ,다진 파 약간 ,버터 20g ,생크림 140g, 치킨스톡 1개 ,소금 약간, 후추 약간, 파슬리 가루 약간

 

만들기 


1. 감자를 얇게 썰어주세요. 부드러운 식감을 위해 얇게 써는 것이 중요해요.


2. 양파를 채를 썰어 준비해 주세요.


3. 베이컨을 적당한 크기로 썰어주세요.


4. 팬에 버터를 녹이고 다진 파, 양파, 편마늘을 넣어 향이 올라올 때까지 살짝 볶아주세요.


5. 썬 감자를 넣고 살짝 볶아줍니다. 감자에 양파와 마늘의 풍미가 배도록 해주세요.


6. 치킨스톡과 물을 넣고 끓여주세요.


7. 중불에서 감자가 부드러워질 때까지 끓여줍니다.


8. 불을 끄고 믹서나 블렌더로 모든 재료를 부드럽게 갈아주세요.


9. 다시 냄비에 옮겨 베이컨을 넣고 한소끔 끓여 준 후 생크림을 넣어 크리미하게 만들어 주세요.


10. 소금과 후추로 간을 맞추고 살짝 끓여줍니다.


11. 마지막으로 파슬리 가루를 뿌려 마무리하세요.

 

[English Recipe]


Today, we're making a creamy and comforting Potato Bacon Soup. This dish combines the rich flavors of potatoes and bacon, making it perfect for those who've spent too much time in the air conditioning during the hot summer months and have a sore throat. Now that the weather is cooling down a bit, this warm soup is just what you need to warm up your body that’s been chilled by the AC. With the addition of fresh cream, it has an even richer, creamier taste. Let's get started!

 

Ingredient


3 potatoes (about 420g), 400ml water, 1 onion ,3 cloves garlic, sliced ,100g bacon ,A bit of chopped green onions ,20g butter, 140g fresh cream, 1 chicken stock cube, A pinch of salt, A bit of pepper, A bit of parsley powder

Making


1. Thinly slice the potatoes. It's important to slice them thinly for a smooth texture.


2. Slice the onion into thin strips.


3. Cut the bacon into bite-sized pieces.


4. In a pan, melt the butter and add the chopped green onions, sliced onion, and garlic. Sauté until the aroma is released.
5. Add the sliced potatoes and sauté them briefly to absorb the flavors of the onion and garlic.


6. Add the chicken stock cube and water, and bring to a boil.


7. Cook over medium heat until the potatoes are tender.


8. Turn off the heat and use a blender to puree all the ingredients until smooth.


9. Return the mixture to the pot, add the bacon, and bring it to a simmer. Stir in the fresh cream to make it creamy.


10. Season with salt and pepper to taste, and let it simmer briefly.


11. Sprinkle with parsley powder to finish.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/12   »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
글 보관함