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감자조림 [Curry Braised Potatoes]
감자조림을 하면, 잘 으깨지고 부서져서 이게 감자죽인지 조림인지 모르겠을 때가 종종 생기는데요 오늘은 그런 걱정 없이 만들어 보관할 수 있는 감자조림 레시피를 준비해보았습니다!
재료
감자 4개, 물 400ml, 진간장 1큰술, 조림간장 3큰술, 설탕 1/2큰술, 식용유 1큰술, 카레가루 1과 1/2큰술, 다진 마늘 1큰술, 다시마 한 조각, 참기름 약간, 요리당 약간, 파 약간, 청양고추 1개
만들기
1. 감자를 적당한 크기로 썰어주세요.
2. 물에 2시간 동안 담근 후 헹구어 전분을 빼주세요.
3. 물, 감자, 진간장, 다진 마늘, 다시마, 식용유, 설탕, 카레가루, 청양고추를 넣고 끓여주세요.
4. 끓기 시작하면 중불에서 10분간 끓여주세요.
5. 다시마를 건져주세요.
6. 중간중간 뒤적여가며 졸여주세요.
7. 양념장이 자작해지면 다진 마늘 1큰술, 요리당, 파를 넣어주세요.
8. 잠시 졸인 뒤 불을 꺼주세요.
9. 참기름과 깨소금을 넣고 섞어주세요.
[English Recipe]
Making braised potatoes can sometimes result in them becoming mushy and falling apart, making it hard to distinguish between a stew and a braise. Today, I have a foolproof recipe for Curry Braised Potatoes that you can make and store without worry!
Ingredient
3 eggplants, 1 tomato, 1 tablespoon minced garlic, 3 tablespoons soy sauce, 1/2 tablespoon sugar, 1/3 tablespoon salt, 1 green chili pepper, A bit of green onion, 1 tablespoon cooking syrup, A bit of sesame oil, A bit of sesame seeds, A pinch of pepper, Cooking oil
Making
1. Cut the tomato and eggplants into appropriate sizes.
3. When the eggplants start to soften, add the soy sauce and continue stir-frying.
4. Add the tomato and stir-fry lightly.
5. Add more oil if needed.
6. Add sugar, salt, green chili, pepper, and green onion, and stir-fry briefly.
7. Be careful not to overcook to keep the eggplants and tomatoes from becoming too soft.
8. Adjust the seasoning to taste.
9. Finally, add sesame oil, sesame seeds, and cooking syrup, mix well, and turn off the heat.
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