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쏨땀 [Som Tam]
이번에 소개할 레시피는 태국의 대표적인 샐러드, 쏨땀입니다. 쏨땀은 상큼하고 매콤한 맛이 일품인 요리로, 신선한 파파야와 다양한 재료들을 사용해 누구나 쉽게 만들 수 있는 건강한 샐러드입니다. 특히, 다이어트에도 좋은 저칼로리 음식이라 많은 분들이 즐겨 찾는 메뉴입니다.
재료
파파야 1개, 당근 1/3개, 보리새우 1/4컵, 방울토마토 6개, 으깬 땅콩 40g, 다진 마늘 1큰술, 레몬즙 3큰술, 피시 소스 2큰술, 팜 슈거 2큰술, 페페로치노 홀 3개
만들기
1. 파파야와 당근을 곱게 채를 썰어주세요.
2. 보리새우, 다진 마늘, 페페로치노 홀을 넣고 빻아주세요.
3. 피시 소스, 팜 슈거, 레몬즙을 넣고 빻아주세요.
4. 파파야와 당근을 넣고 살살 빻아가며 섞어주세요.
5. 토마토와 으깬 땅콩을 넣고 빻아가며 섞어주세요.
6. 접시에 담고 고수를 얹어주세요.
[English Recipe]
The recipe of the day is Som Tam, a classic Thai salad. Som Tam is known for its refreshing and spicy flavor, using fresh papaya and a variety of ingredients to create a healthy and easy-to-make salad. It's also a low-calorie dish, making it a popular choice for those looking for a diet-friendly option.
Ingredient
1 papaya, 1/3 carrot, 1/4 cup dried shrimp, 40g crushed peanuts, 6 cherry tomatoes, 1 tablespoon minced garlic, 3 tablespoons lemon juice, 2 tablespoons fish sauce, 2 tablespoons palm sugar, 3 whole dried chilies
Making
1. Julienne the papaya and carrot finely.
2. Pound the dried shrimp, minced garlic, and whole dried chilies together.
3. Add the fish sauce, palm sugar, and lemon juice, and continue pounding.
4. Add the julienned papaya and carrot, gently pounding and mixing them.
5. Add the tomatoes and crushed peanuts, pounding and mixing them.
6. Plate the salad and garnish with cilantro.
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